Hollannissa tehty tutkimus osoittaa, että runsaasti vähärasvaista maitoa ja maitotuotteita nauttivat näyttävät säästyvän verenpaineen kohoamiselta. Hollantilaistutkimus ei ole suinkaan ensimmäinen, missä maidon ja verenpaineen yhteys on havaittu, mutta se on niitä harvoja, joissa eri maitotuotteita on tarkasteltu erikseen. Tutkimukseen osallistui yli 2 000 rotterdamilaista, jotka olivat täyttäneet 55 vuotta.
Tulokset osoittavat, että maitotuotteiden suojavaikutus kasvaa sen mukaan, mitä enemmän niitä käyttää. Yhteys rajoittui kuitenkin tavallisiin ja vähärasvaisiin maitotuotteisiin. Rasvaiset juustot ja maitotuotteet eivät pienentäneet riskiä.
Vähärasvaisen maidon ohella myös hedelmien, vihannesten ja kanamunien on osoitettu vähentävän verenpaineongelmia.
Kommentit
Oma kommentti