JTuk – Suomi – JTuk -onlinesanakirja

Home Forums Julkkikset JTuk – Suomi – JTuk -onlinesanakirja

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 329 total)
 • Author
  Posts
 • #34117 Ilmoita asiaton viesti
  GLAMydiaDOLL
  Member

  Uskon, että useita keskustelijoita hämmentää erilaiset Glamouristiset termit, joita JohannaTukiainen -keskusteluissa käytetään, ja niinpä on aiheellista koota yhteen hieman sanastoa ja taustaa termeille. Minä aloitan ja muut saavat jatkaa.

  Ekonomivanhempi: (subst.) henkilö, joka ei ole päässyt Suomessa kauppakorkeakouluun, joten lähti Ruotsiin suorittamaan Suomessa suurin piirtein merkonomi-tasoisia ekonomiopintoja. "Lassen isä on tosi ekonomivanhempi, se saa palkkaa 1500 euroa bruttona siivousduunistaan".

  Residenssi: (subst.) puolikas paritalo Helsingissä hoitamattomalla puutarhalla ja parvekkeella olevalla vakosamettisohvalla. Residenssin tärkein tunnusmerkki on se, että siellä asuvan/siellä asuvien vanhemmat omistavat ko. asunnon ja jälkikasvu saa asua ilmaiseksi. Residenssin tärkein erikoisominaisuus on 500 metrin päässä oleva merenranta, jonka voi nähdä jos menee katolle seisomaan. "Mikan residenssi taitaa mennä alta, kun sen porukat tulee huomenna takaisin kahden viikon Thaimaan -lomamatkaltaan".

  Opiskella: (verbi) tapa viettää aikaa lomamatkojen välissä. Opiskelun tarkoitus ei ole johtaa mihinkään, pääasia onkin, että aloittaa aina jonkun 2. asteen opinnot uudestaan. "Anne ei jaksa mennä töihin, opiskelu on paljon mukavampaa".

  Höpsis: (sanonta) kommentti, joka tekee vastaväittelijän faktapohjaiset argumentit täysin tyhjäksi. Höpsiksen jälkeen vastaväittelijä on hävinnyt, eikä hänellä pitäisi olla mitään sanottavaa. Vrt. "Vapaudu vankilasta"-kortti Monopolissa. -"Kauppalehden tutkimuksen mukaan inflaatio on kiihtynyt 4,7 prosenttiin!" -"Höpsis!" -"Olet oikeassa, valetta kaikki tyyni!"

  #34118 Ilmoita asiaton viesti
  Dolsismin tutkian virka perusteilla yliopistoon!
  Member

  Tähän topikkiin olisi hyvä kertä aloitteleville Dolsismin tutkioille oikeaa lähdemateriaalia. Siksi olisi hyvä jos mahdollisimman monet kirjoittaisivat löytämiään dolsismeja.Mikäli suomennos on ylipäätänsa saatavilla se tulisi liittää mukaan.

  Low seasong = Matala merilaulu

  Jota lauletaan Maijamissa tai Amerikan jenkeissä. Yleensä laulu alkaa kun glamourkuningattaret saapuvat paikalle. Laululla on tutkitusti vaikutusta ihmisten kaikkoamiseen. Tällä hetkellä tutkitaan voiko matalalla merilaululla hajoittaa väkijoukkoja esim mielenosoituksissa tms.

  #34119 Ilmoita asiaton viesti
  Weela
  Member

  Persoona = Naisen kruunu ja tavaramerkki, naisellisuutta kuvaava ja ylläpitävä, päälaelta vyötärölle ulottuva, vaalennettu, hiuksia korvaava tai muistuttava viritelmä. Tämä saattaa ja voi sisältää myös aitoa hiusta, ei kuitenkaan luonnollisessa värissään. Persoona on muuntautumiskykyinen ja helposti muokattavissa, voi siis näin helposti hämätä katsojaa. Sen avulla voidaan kiinnittää huomiota. Helpoiten aidon persoonan tunnistaa hieman hamppuisesta ulkonäöstä, luonnottomasta väristä ja määrästä kantajansa päässä. Persoonaksi ei kutsuta aitoa, luonnollisesti pitkää ja aidon väristä hiusta eikä hiuksia.

  #34120 Ilmoita asiaton viesti
  GLAMydiaDOLL
  Member

  Kateus: (dollsismi) Ihmisen kokema negatiivinen tunne, jonka aiheuttavat mm. julkisuuteen jatkuvasti pyrkivän henkilön paino, kouluttamattomuus, matala tulotaso, hiuslisäke, rintaimplatit, kalliiksi mainostetut kengät, laukut ja BetseyJohnsonit. Kateus aiheuttaa mm. kalojen katoamista vedestä, kirjoitusvirheitä, tuulipukuun pukeutumista ja kokijallaan vastustamattoman halun mennä lähikapakkaan str– jakamaan nimikirjoituksia. -"Sari on tosi kade. Hän on juristi, naimisissa ja perheellinen, mutta ei osaa jakaa nimikirjoituksia, jolloin hän ei vaan voi olla tyytyväinen elämäänsä".

  Nimikirjoitustenjakaja: (dollsismi) henkilö, joka työkseen kuljeskelee lähiökuppiloissa iltaisin "kammaten" hiuksiaan käsillään vähäpukeisena. Yleensä nimikirjoitusten jako päättyy jakajan alastomuuteen nimikirjoituksen jakotilaisuuden lopussa. -"Voi ei, Mirkku joi taas yhden liikaa ja melkein alkoi jakamaan nimikirjoituksia Hotelli Vantaan baarin pöydällä!"

  Sponsori: (dollsismi) Useimmiten keski-iän ohittanut miespuolinen setähenkilö, joka ilman mitään vastapalveluksia tukee nimikirjoitusten jakajaa taloudellisesti, ostelee hänelle minkkuturkkeja, luputiineja ja Afrikanmatkoja vain silkasta filantropiasta. -"Maikki löysi uuden sponsorin ja vanha sai jäädä nuolemaan näppejään."

  Lähiövalas/tuulipukuvalas: (dollsismi) Naispuolinen henkilö, joka asuu lähiössä ja on töissä, parisuhteessa ja kenties perheellinen. Lähiövalas pukeutuu aina tuulipukuun ja hänet tunnistaakin laajasta tuulipukuvalikoimasta lähiöasuntonsa vaatekaapissa. Lähiövalas on kateellinen, sillä hän vain luulee olevansa onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, mutta ei tajua loppujen lopuksi haluavansa ennemmin jakaa nimikirjoituksia lähiökuppiloissa – tämä sisäinen konflikti aiheuttaa myös kateutta . Lähiövalas ei käytä meikkiä tai huolehdi hiuksistaan, mutta rakastaa laittaa jalkaansa korkokengät, sillä ne sopivat hänen mielestään tuulipuvun kanssa. -"Taas ne lähiövalaat on kateellisia tuulipuvuissaan"

  Ulosteiset kalsarit: (dollsismi) Avioliiton ja pitkän parisuhteen keskeinen elementti. Parisuhteessa elävä mieshenkilö menettää hiljalleen ulosteen pidätyskyvyn, varsinkin maatessaan kotona lähiössä lähiövalaan kanssa hankitun kodin sohvalla. Tästä johtuen lähiövalas viettää kaiken liikenevän vapaa-aikansa pesten kumppaninsa ulosteisia kalsareita, useimmiten vielä käsin. -"Kaarina luuli menneensä naimisiin sivistyneen miehen kanssa, mutta heti papin aamenen jälkeen mies alkoi makaamaan sohvalla paskat housussa".

  Työ: (dollsismi) Työhön kiteytyy kaikki maailman pahuus ja ikävät asiat. Työtä tekevän ihmisen arki ja elämä yleensä on harmaata ja ikävää. Vakituiset tulot ja tieto niiden suuruudesta on äärettömän tylsää ja harmaata. Töihin pitää myös herätä liian aikaisin ja se rajoittaa nimikirjoitusten jakamista ja opiskelua (eli glamourelämää) turhaan, joten sitä ei kannata missään nimessä tehdä. Yleisimmin työtä joudutaan tekemään joko harmaassa konttorissa tai Siwan kassalla. Yksi työn tekemisen ikävimmistä sivuvuaikutuksista on lähiövalaaksi muuttumisen suuri riski. -"Voi ei, minulle tarjottiin työtä ja joudun ottamaan sen vastaan, kun sponsori jätti! Elämästäni tulee harmaata ja ikävää – toivottavasti minusta ei sentään tule lähiövalasta!".

  Turkisten vastustaminen: (aate) Turkisten vastustamista luullaan usein erheellisesti aatteeksi, jonka omaava henkilö ei osta turkistuotteita, pukeudu niihin, tai hyväksy eläinten turkisten käyttöä missään muodossa. Turkisten vastustajan oletetaan vastustavan turhamaista halua pukeutua kuolleeseen eläimeen, joka on viettänyt lyhyen elämänsä ahtaassa häkissä ja sen jälkeen kokenut kivuliaan kuoleman vain luovuttaakseen nahkansa vaateteollisuudelle. Väärinkäsityksen sijaan turkisten vastustaja sanoo vastustavansa kaikkea edellä mainittua, mutta oikeasti ei tunne mitään tuskaa turkisten ostamisesta, mainostamisesta ja pukemisesta. -"Voi kamalaa, kun ne pikkuiset minkit joutuvat kärsimään koko elämänsä vain luovuttaakseen nahkansa, miten sellaista voidaan tehdä elävälle olennolle? Mut hei, tuossa on ihku minkkuturkki myynnissä, mä haluunhaluunhaluun sellaisen ja ostan sen sponsorin avulla!"

  Huom! Kaipaisin Dollsisimin maistereilta apua mm. minkkuturkin, kakluunin, Miamin hotellin kaiteen, genuiinin ja luputiinujen selittämiseen!

  #34121 Ilmoita asiaton viesti
  Lähiön Viehkein Valas
  Member

  Voi Luoja, kuolen nauruun 😉

  #34122 Ilmoita asiaton viesti
  Lähiön Viehkein Valas
  Member

  Glamour = elämäntyyli, joka pitää sisällään vanhempien asunnossa ilmaiseksi asumisen, työkseen nimikirjoitusten antamisen ja matkustelun maailmalla eri turistikohteissa, mielellään sponsoroituna. Glamouriin elämäntyyliin kuuluu joutua heitetyksi milloin ulos lumihankeen, milloin putkaan sekä joutuminen pahoinpitelyiden kohteeksi. Glamouriin sisältyy myös aikuisviihdetuotannossa kiekuminen etäisesti kurkkuäänteitä muistuttavin vinkaisuin. Glamourin synonyymi on leffateatterielämä

  #34123 Ilmoita asiaton viesti
  Lähis edelleen
  Member

  St Tropez = St Maxime, paikka St Tropezin välittömässä läheisyydessä, mutta ei kuitenkaan nimenä yhtä tunnettu ja glamourilta kalskahtava kuin St Tropez

  #34124 Ilmoita asiaton viesti
  Miamin hotellin kaide
  Member

  Kahden viikon syysloma (dollismi) = sairasloma = Vähintään kahden viikon ulkomaan matka Tästä käytetään usein myös nimitystä hermoloma. Yleensä sisältää shoppailua, itsensä auringossa karrelle polttamista, itsensä kuvauttamista hotellien auloissa ja vessoissa sekä vieraitten ihmisten luksusautojen tai veneiden sekä julkkisten vierellä sekä bilettämistä yökerhoissa. Joskus siihen sisältyy myös putkareissu.

  #34125 Ilmoita asiaton viesti
  Miamin hotellin kaide
  Member

  Miamin hotellin kaide = Maijamissa sijaitsevan hotellin parvekkeen kaide, jolle vain parhaista parhaimmat kengät asetetaan ja valokuvataan. Kenkien tulee mieluiten olla Lubutiinit.

  #34126 Ilmoita asiaton viesti
  Lähiön Viehkein Valas
  Member

  Justin Timbaland, Justin Timberland = kuka tahansa julkkis, joka on joskus ollut lähellä samaa paikkaa kuin nimen mainitseva henkilö. Samaa asiaa tarkoittavat myös Puff Daddy ja P. Diddy

  #34127 Ilmoita asiaton viesti
  Öölis vaan
  Member

  Äääh…kuolen nauruun, please älkää, tulee kohta "vesivanhinko".

  #34128 Ilmoita asiaton viesti
  öölis vaan
  Member

  Uudet Glamourdolls tanssijat= Koostuu fiktiivisistä tai jo ryhmästä lähteneistä tytöistä.

  #34129 Ilmoita asiaton viesti
  UPV
  Member

  Miami = Luksuslomakohde joka tunnetaan myös nimellä Pasila. Tässä paikassa järjestetään yleensä messuja tai muita tapahtumia. Tärkeää on myös siwan löytyminen välittömästä läheisyydestä.

  #34130 Ilmoita asiaton viesti
  Lähiön Viehkein Valas
  Member

  ammatit = ammateissa on kaksi vaihtoehtoa, toinen on olla glamouria leffateatterielämää elävä showtanssija ja glamourmalli, toinen – halveksittavampi – vaihtoehto on olla Siwan kassa.

  #34131 Ilmoita asiaton viesti
  UPV
  Member

  Miljoonajahti = Esiintyy usein St Tropez:ssa, täysin tuntemattomien ihmisten omistamia joiden kanssa voi itsensä kuvauttaa. Yhteistä kaikille Miljoonajahdeille on se, että niiden kanssa voi bailata Ranskan yöelämässä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 329 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.