Viiden vokaalin laulaja

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 72 total)
 • Author
  Posts
 • En millään usko, että Mammalla on varaa maksaa lokkeilijan elatusta. Se on kuitenkin eläkeläinen, ei mitään huippu-uraa (Tunkion lausunnoista huolimatta) tehnyt eli varmaan aika keskitason tulot ollut perus pankkityöläinen, Pappa ollut eläkkeellä vuosikymmeniä, ei ilmeisestikään kovin pitkän työuran jälkeen, eli eläke ei ole kummoinen. Eli elättänyt puolisoa, neljä lasta, joista kahta tai kolmea on saanut aikalailla elättää ja osallistua erinäisiin bisnesyritelmiin. Kahden asunnon ylläpito ja mahdolliset asuntolainat, Jollaksesta ei kuitenkaan suurimman osan ajasta saanut vuokraa kun siellä asuivat Julle ja Tunkio, tai jotain epämääräisiä lyhyitä vuokrasuhteita.

  Eiköhän se ole Velli, joka maksaa vuokrat, jostain käsittämättömästä syystä. Se on tässä paletissa ainoa jolla on rahaa. Ehkä se on myös osannut hakea Tunkiolle asumistukea, sitähän se tulottomana varmaan saa melkein koko vuokran verran. Lisäksi Velli tietysti maksaan suuret valkoiset sohvat ja divaanit, kunhan ehtivät Ikeaan asti ostoksille.

  Ehkä on myös sellainen mahdollisuus, että se on saanut oman asunnon Loviisasta (jos siellä ei ole asuntojonoja), mutta silti se loisii Vellilässä, koska a) se ei osaa olla yksin, b) Vellilässä on täytetty jääkaappia, c) Vellilässä on huonekalut jne jne. Eli voisin hyvin uskoa, että vaikka sillä olisikin toinen luukku, ei se siellä aikaa viettäisi, koska se tarvitsee aina jonkun muun. Helsingissä se sentään pääsi ulos kaupungille lokkeilemaan, mutta mitä se tekisi jossain Liljendalissa?

  Onkohan Tunkio lukenut järjestyssääntöjä (heh, tyhmä kysymys, ei tietenkään…)

  ”Lemmikkieläimet. On sallittu pitää lemmikkieläimiä kuitenkin siten, että määrä ei ylitä kahta. Lemmikkieläimet on pidettävä kiinni kun ne ovat pihalla. Ulosteet on eläimen omistajan taholta poistettava paikalta missä ne ovat haitaksi asukkaille. Eläimen omistajan on huolehdittava siitä etteivät eläimet likaa leikkipaikkoja ja pihaa.”

  Tunkiosta niin tulee naapureiden painajainen. Se soittelee ovikelloja kun tarvitsee kuskia paikalliseen Alkoon, päästää koirat takaovesta kerran päivässä paskalle ja kun pihoilla ei ole mitään aitoja niin siellä ne sitten juoksentelevat ja paskovat naapureiden pihoille ja tietysti se sen oma ”yötyöläisen” unirytmi… Mölli kun tulee kylään niin ulvovat Whole new worldia ja miekkataksi tulee tuntemaan tuon osoitteen.

  Aika mystistä miten se saa Loviisan kaupungilta asunnon. Omiin nimiinsä tuskin, mutta miten Vellinkään, koska miten sellainen saisi vuokrakämpän, jolla on omistuksessa okt? Tietysti jos ovat olleet niin ovelia, että ensin on Tunkio muuttanut kirjat Vellilään ja muuttunut loviisalaiseksi ja sitten ilmoittanut, että on ”tullut ero” ja saanut häädön sieltä ja on asunnoton loviisalainen.

  Ei Tunkio häpeä niitä kämppäkuvia, kun ei se näe niissä mitään hävettävää. Sen mielestä se on hieno Helsingin keskustan jugendkämppä, jossa on romanttinen sisustus ja ihania koriste-esineitä. Ei sitä keittiön puutteet vaivaa, eihän se sitä käytä (satunnaista näytösmuotoista kiinalaista kalapataa ei lasketa). Eikä sitä paskaisuus vaivaa, eihän se itsekään peseydy ja kulkee huoletta menkkaveret hameen persuuksissa.

  Muuttoa se häpeää, mutta sen vuoksi, että joutuu pois keskustasta eikä mitään uutta, saati parempaa, ole tilalla. Mutta ei se tuota kämppää häpeä, päinvastoin, sehän on ollut ylpeä siitä.

  Nuo kuvat on otettu todennäköisesti ihan oikealla kameralla, ei kännyllä, joten siellä on ollut joku kuvaaja. Varmaan sen vuoksi Tunkiokin on oikein pukeutunut ja rullat päässä. Ja poseeraa kuvissa. Jos joku Mölli napsis kännyllä, ne olis ensinnäkin ihan suttua ja lisäksi otettu yläviistosta. Sitä ihmettelen, että miksi kuva on ensin ollut kääk-juoruissa, ja sitten samaa sarjaa on ihan juttu ja lisäkuvat, olisko Seiskan oma huijaus, että näin paljon voit tilata lukijan kuvalla, vaikka oikeasti asialla on ollut Seiskan kuvaaja/toimittaja? Ja Tunkio on saanut palkkion, ei se ilmaiseksi poseeraa tuollaisessa tilanteessa.

  Jokuhan niitä Tunkion matkoja ja ostoksia rahoittaa, on se sitten Velli tai Mamma, ja se joku olisi voinut nekin rahat ohjata vaikka siivoojalle. Sillä hinnalla mikä pistettiin esimerkiksi siihen Egyptin ja Israelin humpuukikokousmatkaan, olisi saanut tehosiivouksen ja sen jälkeen viikkosiivouksen pitkäksi aikaa. Mutta ei, tärkeämpää on matkustaa.

  Tunkion logiikka on uskomaton. Koska hän on saanut loisia (vähintään lähes) ilmaiseksi ex-avomiehensä asunnossa ikuisuuden, ollen välillä jo naimisissakin ja kihloissa, ja tuhota sen kaatopaikkakuntoon, siitä kuuluisi hänelle osuus. Miten ihmeessä? Normaali ihminen olisi kiitollinen, jos saisi asua puoli-ilmaiseksi Helsingin keskustassa ja poistuisi vähin äänin kun sen aika on.

  Ja hävytöntä valehdella että sai vain 2 viikkoa aikaa muuttoon. Kun jo asunnon näyttökin on ollut tammikuun alussa, saati että on varmasti jo viime syksynä tiennyt asiasta, ellei jo keväällä kun ulosottovirasto on ottanut kämpän haltuunsa. Ja vaikka olisikin saanut vain 2 viikkoa, normaali ihminen kyllä pakkaa siinäkin ajassa hyvinkin yhden asunnon. Varsinkin kun ei käy töissä tai ole mitään muuta kuin aikaa.

  On siellä varmaan ollut mielenkiintoiset keskustelut kun opiskelijapojat ovat tulleet tekemään muuttoa, palkattuna luultavasti siihen 4 tunnin peruskeikkaan ja sitten on selvinnyt että mitään ei ole pakattu ja kämppä on kuin kaatopaikka. Siihen neuvotteluun on sitten varmaan tarvittu niitä poliisejakin, jotka paikalla olivat. Luultavasti tunteet ovat kuuminneet puolin ja toisin.

  Shä hävisit Velli nyt niin… Tuo akka pistää kämpän paskaksi alta aikayksikön koirineen ja kaatopaikkatavaroineen. Sen lisäksi se katkeroituu siellä, kun ei pääse kaupungille rellestämään. Ei se pärjää tuollaisessa pikkukylässä mutta minkäs teet kun ei rahaa muuhunkaan ole ja lähtö tuli, vihdoin. Pistän myös muutaman roposen sen puolesta, että se jää kohta ratista kiinni. Lähtee Pösöllä lähialkoon kun Velli on töissä.

  Haluaisin nähdä mihin kuntoon se Albertin jätti. Sinne on taatusti jätetty kaikki mitä ei saatu nopeasti tungettua jätesäkkeihin. Mukaan on riivitty vain ”tärkeimmät” prinsessapuvut ja häämekot, hellokittykrääsät ja Julian taide.

  Tuksulogian kand.:

  Olen kai v-tumainen ihminen, mutta toivon myös Siljan antavan porttikiellon tuolle ämmälle. Sen jälkeen Tuksun pitäisi kiertää Stockholmiin ”Tallinan” kautta. Tallinkilla ensiksi Tallinnaan ja sieltä Stokikseen.

  Paitsi että se on Tallink Silja nykyään. Sama flaska.

  Arvaukseni on, että Tunkio siellä ”pakkailee” eli on jämähtänyt selailemaan vanhoja kuva-albumeja ja säilytettyjä lehtileikkeitä. Velli siellä ehkä riipii jätesäkkeihin jotain mitä käsiinsä saa, kun Tunkio nypertää jonkun korujen ja valokuvien kanssa eikä muuten pistä tikkua ristiin.

  Lisäksi se varmaan itsekin tajuaa, että tämä on alamäen syöksylaskun alku. Se muuttaa kohta keskustasta johonkin, ja asunto ei ole enää ”ilmainen” vaan ihan oikeasti jonkun pitää huolehtia siitä vuokranmaksusta tai tulee lähtö. Mikään muu tahoa ei katsele tuollaista vuosikausien loisimista. Ja lisäksi pitäisi olla ihmisiksi ettei naapurit hermostu, ja jotain sanomista voi tulla siitäkin, jos alkaa kovasti pskan haju levitä kämpästä ja koirat kusevat sisälle ja rappuun. Mikä se seuraava asunto lieneekään, se ei taatusti ole yhtä pitkäaikainen kuin Albertti on ollut.

  Duodecimin mukaan hoitamattomana malaria falciparumiin kuolee viidennes. Tunkio on kääntänyt luvut ja kertonut, että oli 20 % mahdollisuus selvitä elossa. Sen lisäksi että se sai siihen hoitoa, vaikka ei ennakkoon idiottina estolääkitystä ottanutkaan. Numerot ei vaan ole sen juttu. Eikä paljon muukaan.

  Ruotsiin sillä ei ole asiaa, kun lähestymiskielto. 

  Onko tästä jotain faktaa? Jossain postauksessa jonkun kahakan jälkeen Jasmine kirjoitti, että aikoo hakea, mutta onko oikeasti haettu, onko myönnetty… Suomessa ei ainakaan onnistu kovin kevyesti, Ruotsista en tiedä.

  http://aijaa.com/VNcbBf

  Tuosta kuvasta kun katsoo vain naamaa, niin on kuin kaksi marjaa (sic!) patherin kanssa, kun ei ole sitä ”voimakasta” meikkiä. Tosin pather taitaa painaa ainakin 20 kg vähemmän.

  Ehkä siellä tehdään tilaa Jollaalandiassa patherille ja omaishoitajalle, niin että Mamma saa rauhassa elellä Jasminen kanssa Sollentuunasessa? Naapurit varmaan ilahtuvat. Kohta on Jollaksessa taas ruumis noudettavaksi.

  Perinnöttömäksi rintaperillistä on vaikea saada, siihen vaaditaan ”huonoa elämää” viettävä hunsvotti ja siihen rooliin työssäkäyvä Velli ei kaiketi sovi. Sen sijaan lakiosan ulkopuolinen osa kannattaa kyllä tässä tapauksessa testamentata muualle ja lisäksi liittää testamenttiin ehto, että puolisoilla ei ole oikeutta testamentin kautta tulleseen omaisuuteen. Se voisi vähän vähentää Tunkion kiinnostusta haaskalle.

  Ihan hullua touhua nuo häät, ihan epätodellista. Morsian haukkuu sulhasta minkä ehtii, etsii avoimesti miestä, valittaa ”sinkkuuttaan”, ostelee hääpukuja, myy kihlasormukset ja silti perhe touhuaa häitä. Tässä yhtälössä sulhanen on kyllä ihan turha, paitsi rahoituksen puolesta. Ei sitä Velliä pysty ymmärtämään mitä sen mielessä liikkuu, jos tuohon paskaan kätensä iskee.

  http://www.linnahaat.fi:

  Sesonkiaikana (kesäkuu-syyskuu) tarjoamme  min. 120 hlö:n hääjuhlia

  Tuosta saa sen käsityksen että 120 henkilöä on minimi. Mistähän Tunkio sen kerää kasaan? Ystävistä tulee ehkä kolme, perheestä kaksi (sisarukset tuskin haluavat osallistua pelleilyyn). Velliltä? Tuskin nuo yhdessä saavat 10 henkeä kasaan.

  Ostin taloNi pakkohuutokaupasta. Kun tarjoukseni voitti, niin sen jälkeen pankki (velkoja) päätti hyväksyykö tarjouksen vai laittaako uudelleen huutokaupattavaksi tai yleiseen myyntiin.

  Näinhän se menee, eikä niin että heti kun huutokauppa sulkeutuu, omistajuus vaihtuu. Lisäksi tässä on prosessia hidastamassa lunastuspykälä. Sitten vasta kun kauppakirjat on allekirjoitettu ja varainsiirtovero maksettu, omistajuus siirtyy. Kyllä tässä ainakin kuun loppua kolkutellaan ennenkuin Albertilla on uusi omistaja.

  Ja miten yleensäkään saa sossusta tukee,jos omistaa puolen millin kämpän?

  8700 € on aikalailla peruspäiväraha ja siihen ei omaisuus vaikuta. Se on Kelan maksama, ei sossun.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 72 total)