Matti Tolonen

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Diabeteksen hyvä hoito #21729 Ilmoita asiaton viesti
    Matti Tolonen
    Member

    Huomasin vasta nyt nimimerkki "kokeilijan" kysymyksen, kuinka paljon diabeetikko voi ottaa päivittäin karnosiinia. Siinä ei ole oikeastaan ylärajaa, sillä karnosiini on aivan turvallinen hyvinkin suurina annioksina. Amerikassa jotkut sydänlääkärit antavat sitä potilailleen jopa 5000 mg päivässä. Itse otan 1000 mg päivässä (1 Sport Carnosin ja 1 Carnosin forte 400 mg) ihan vain ylieskunnon ylläpitoon. Olen ottanut tätä annosta jo mosta vuotta joka aamu, ja kunto on vallan erinomainen 70-vuotiaaksi. En tarvitse mitään lääkkeitä.

    Toinen diabeetikolle suositeltava ravintolisä on berberiini. Sekin korjaa sokeri- ja rasvatasapainoa. Berberiinistä diabeteksen hoidossa voi lukea lisää sivustoltani

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=225

    Matti Tolonen
    Member

    Juuri julkaistu Pohjois-Manhattanin tutkimus vahvistaa entisestään käsitystä, jonka mukaan D-vitamiinin puute lisää valtimonkovettumatautia ja kääntäen, D-vitamiini ehkäisee sitä. Aineistona oli 203 kotona asuvaa ikääntyvää ihmistä (ikähaarukka 50–93 v). D-vitamiini pitoisuus seerumissa (S-D-25) korreloi käänteisesti kaulavaltimon ja sen plakkien (ateromapaakkujen) paksuuteen. Toisin sanoen, mitä vähemmän D-vitamiinia, sitä kalkkiutuneemmat kaulavaltimot. ”Nämä tulokset vahvistavat ja lisäävät tietojamme matalan seerumin D-vitamiinipitoisuuden yhteydestä subkliinisen kaulavaltimon ahtaumaan”, kirjoittavat tutkijat Yhdysvaltain aivohalvausliiton lehdessä Stroke.

    Carrelli AL, Walker MD, Lowe H, et al. Vitamin D deficiency is associated with subclinical carotid atherosclerosis: the northern Manhattan study. Stroke 2011; 42:2240-2245.

    http://stroke.ahajournals.org/content/42/8/2240.abstract

    Matti Tolonen
    Member

    Monet kolesterolia alentavien statiinien käyttäjistä saavat lääkkeistä lihaskipuja ja lihasten väsymistä. Statiinien aiheuttamat lihaskivut ovat yleisimpiä niillä ihmisillä, joiden seerumissa on vähiten D-vitamiinia, näin sanoo jopa lääkkeitä puolustava oululainen professori Timo Strandberg. Uusi tutkimus osoittaa, että D-vitamiini parantaa statiinien aiheuttamia lihaskipuja. Raportti puoltaa D-vitamiinin käyttöä statiinien rinnalla, mutta tarvittava päiväannos on ilmeisesti paljon suurempi (175 mikrogrammaa) kuin terveelle keskivertoväestölle annettu päivittäisen saannin suositus (Suomessa vaivaiset 7,5 µg, yli 60-vuotiaille suositus on 20 µg/vrk). Lue lisää suomeksi alla olevasta linkistä

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2116

    Matti Tolonen
    Member

    D-vitamiini, 1250 mikrogrammaa viikossa, ehkäisee rintasyövän hoidossa käytettävien lääkkeiden, aromataasin estäjjien aiheuttamia lihas- ja nivelkipuja, osoittaa uusi tutkimus (Washington University School of Medicine in St. Louis). Mitään sivuvaikutuksia ei ole ilmennyt. Kuten tästäkin tutkimuksesta nähdään, terveelle keskivertoväestölle annetut vitamiinien saantisuositukset eivät päde syöpäpotilaisiin. Lue lisää tutkimuksesta suomeksi alla olevasta linkistä

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2118

    Matti Tolonen
    Member

    Näin rintasyöpäkirurgeista tuli "vitamiinilääkäreitä": D-vitamiinin puute on kaksi kertaa yleisempää rintasyöpäpotilailla kuin terveillä verrokeilla, ja lisäksi puutos huonontaa taudin ennustetta, raportoi newyorkilaisen Rochesterin yliopiston syöpäklinikan rintakirurgi Kristin A. Skinner. Hän esitti uuden tutkimuksensa Yhdysvaltain rintakirurgien vuosikokouksessa, johon osallistui 1200 syöpäkirurgia. Syöpäpotilaat tarvitsevat D-vitamiinia jopa 175 mikrogrammaa (µg) päivässä, jotta seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) nousee tavoitetasoon, yli 125 nmol/l. Suomessa viranomaissuositus on katastrofaalisen pieni, vain 7,5 µg (20 µg yli 60-vuotialle). Pekka Puskan johtamassa THL:ssa kuvitellaan, että S-D-25:n pitoisuus 50 nmol/ riittää kaikille, myös syöpäpotilaille. Amerikkalaiset syöpälääkärit ovat aivan toista mieltä. Heistä onkin nyt tullut vitamiinilääkäreitä!

    Skinnerin työryhmä mittasi 194 rintasyöpäpotilaan seerumin D-vitamiinin (S-D-25) pitoisuuden. Kullekin kaltaistettiin terve verrokki sellaisten naisten joukosta, joiden S-D-25 oli mitattu samassa yliopiston laboratoriossa samaan aikaan kuin rintasyöpäpotilaita hoidettiin. S-D-25-lukemat luokiteltiin kolmeen ryhmään: ihanteellinen > 80, suboptimaalinen 50–79 ja puutos < 50 nmol/l. Syöpäpotilaiden S-D-25 oli yleensä pienempi kuin verrokkien. Mitä pienempi lukema, sitä aggressiivisempi syöpä ja sitä huonompi enuste.

    Rochesterin syöpäklinikassa potilaiden S-D-25 mitataan nykyään rutiininomaisesti ja jos tulos on liian pieni, tilanne korjataan antamalla riittävästi D-vitamiinia. "Pyrimme 125 nmol/l-pitoisuuteen. Annamme D-vitamiinia aluksi 25–50 mikrogrammaa päivässä, mutta tarkistamme S-D-25:n ja ellei annos riitä, lisäämme sitä niin, että tavoitetaso saavutetaan", Skinner sanoi. Hän korosti, että monissa väestötutkimuksissa on havaittu johdonmukaisesti, että aggressiivista rintasyöpää sairastavilla potilailla on matala S-D-25 ja että sen yhteys tautiin on biologisesti uskottava. Hänen työryhmänsä tulokset vahvistavat D-vitamiinin puutteen merkitystä rintasyövässä. Eräät muut amerikkalaiset D-vitamiinitutkijat ovat esittäneet arvionaan, että jopa 90 % rintasyövistä voitaisiin ehkäistä pelkästään nostamalla D-vitamiinin saanti riittäväksi.

    Noin 3500 suomalaista sairastuu vuosittain rintasyöpään. Moni ilmeisesti aivan turhaan D-vitamiinin puutteen vuoksi. D-vitamiini on immuunijärjestelmän avaintekijä, joka lisää vastustuskykyä paitsi rinta-, eturauhas- ja suolistosyöpiä, myös monia muita sairauksia vastaan: atopia, infektiot, masennus, MS-tauti, psoriasis, reuma-, sydän- ja verisuonitaudit jne. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan tulee viipymättä nostaa D-vitamiinin saantisuositus tutkimustiedon edellyttämälle tasolle, kymmenkertaiseksi nykyisestä.

    Matti Tolonen
    Member

    Ubikinoni eli koentsyymi Q10 voi auttaa fibromyalgiaan, raportoi Mario D. Corderon johtama Sevillan yliopiston tutkijaryhmä. Se on saanut hyviä hoitotuloksia päiväannoksella 300 mg/vrk (Journal of Musculosceletal Pain 2011:19(2) 118–119). Samat tutkijat ovat aikaisemmin osoittaneet, että fibromyalgiaa potevilla ihmisillä on usein ubikinonin puutetta.

    Neljä vuotta sitten 42-vuotias nainen ja hänen 16-vuotias poikansa tulivat mukaan Corderon tutkimuksiin. Äiti kärsi voimakkaista lihas- ja nivelkivuista, jäykkyydestä, ahdistuksesta, migreenistä ja unihäiriöistä. Pojalla oli päivittäin voimakkaita lihas- ja nivelkipuja ja univaikeuksia. Kummallakin oli useita fibromyalgialle tyypillisiä aristavia kipupisteitä eri puolilla kehoa. He käyttivät tarvittaessa kipulääkkeenä parasetamolia. Äiti ja poika alkoivat ottaa ubikinonia 300 mg päivässä. Kolmen kuukauden kuluessa unihäiriöt, lihas- ja nivelkivut ja päänsärky vähenivät ja henkinen vireys lisääntyi. Kuuden kuukauden kuluessa kummankin aristavat kipupisteet vähenivät huomattavasti. Äidin valkosolujen ubikinonin pitoisuus suureni 71 % ja pojan 79 %. Samalla valkosolujen rasvojen hapettuminen vähentyi merkitsevästi: äidillä 56 % ja pojalla 42 %. Molemmat jatkavat ubikinonin nauttimista ja ovat tyytyväisiä siihen, että heidän vaivansa ovat lieventyneet. Tutkijat hoitavat nyt ubikinonilla muitakin fibromyalgiaa potevia ihmisiä. Pian ilmestyy viiden potilaan positiivinen raportti, jonka julkaisee Mitochondrion-lehti. Myös ranskalaiset fibromyalgiapotilaita hoitavat sairaalalääkärit pitävät ubikinonia lupaavana aineena fibromyalgian itsehoidossa.

    Fibromyalgia on yleisimpiä vaivoja, joiden vuoksi hakeudutaan lääkäriin. Tautia potee arviolta ainakin 100 000–200 000 suomalaista. Useimmat heistä ovat naisia. Laboratoriokokeet ja röntgenkuvat ovat normaaleja, mutta aivokuvissa voi olla poikkeavia löydöksiä. Tautiin ei ole tehokasta käypää hoitoa, mutta monet "fibrot" kertovat saavansa apua ravintolisistä. Suomalaisen fibromyalgiayhdistyksen puheenjohtaja kommentoi Sevillan tutkimusta minulle muun muassa näin: "Olen kertonut tuosta [tutkimuksesta] toisillekin fibroihmisille. Omalla kohdallani uskon, että yhdistelmä, jota käytän (Q10, E-EPA, karnosiini, berberiini, D-vitamiini ja kuureina B-vitamiinit) on auttanut siihen, ettei fibrokipuja ole."

    Ubikinonia saadaan 3–5 mg päivässä ravinnosta, eritoten sisäelimistä (maksa, munuaiset), lihasta ja kalasta (boquerones). Maksa syntetisoi hiukan ubikinonia, mutta ikääntyminen ja kolesterolilääkkeet (statiinit) vähentävät sen tuotantoa. Monet neurologit määräävät ubikinonia Parkinsonin tautiin ja migreeniin. Ubikinonia saa terveyskaupasta.

    Matti Tolonen
    Member

    Kalaöljyn EPA-rasvahappo (E-EPA) tehostaa syöpäpotilaan solusalpaajahoitoa (kemoterapiaa) ja ehkäisee sen haittoja, ja ilmenee, ilmenee Yhdysvaltain Syöpäjärjestöjen tiedelehden (Cancer) julkaisemista uusista tutkimuksista (Albertan yliopisto, Kanada ja Teksasin yliopisot, USA). Raportit todistavat tieteellisesti EPAn parantavan sytostaatteja saavien syöpäpotilaiden ennustetta. Syöpäpotilaan tarve on vähintään 2 grammaa E-EPAa päivässä. Sitä suosittelee muun muassa suomalainen syöpätautiopin professori Pentti Gröhn.

    Laitetaanpa tähän alle vielä kirjallisuusviitteet tiedoksi ja luettaviksi epäileville tuomaille.

    Murphy RA, Mourtzakis M, Chu QSE, et al. Supplementation With Fish Oil Increases First-Line Chemotherapy Efficacy in Patients With Advanced Nonsmall Cell Lung Cancer. Cancer 2011 American Cancer Society. In print.

    Murphy RA, Mourtzakis M, Chu QSC, et al. Nutritional intervention with fish oil provides a benefit over standard of care for weight and skeletal muscle mass in patients with nonsmall cell lung cancer receiving chemotherapy. Cancer 2011. American Cancer Society

    Lisää tutkimuksista ja artikkelit voi lukea maksutta kokonaisuudessa tästä linkistä

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1999

    Matti Tolonen
    Member

    Jatketaanpa vielä D-vitamiinista ja syöpätaudeista. Asia on tärkeä, sillä yli 25 000 suomalaista sairastuu vuosittain syöpään ja Suomessa elää yli 100 000 syöpäpotilasta. Syöpälääkärit ovat olleet kaikkein kiivaimpia vitamiinien vastustajia. Nyt he ovat hämillään aivan hiljaa, koska tiede osoittaa heidän olleen väärässä. He ovat ilmeisesti aiheuttaneet paljon vahinkoa potilailleen.

    Englantilaiset syöpälääkärit (onkologit) esittävät ensi viikolla alkavassa kongressissa näyttöä siitä, että D-vitamiini lisää syöpäpotilaiden elinpäiviä, kertoo Daily Express -lehti tänään. Raportti tukee aikaisempia tutkimuksia, joiden mukaan D-vitamiini ehkäisee monia syöpätauteja (mm. rinta- ja suolistosyövät) ja voi parantaa niiden ennustetta. Uusi raportti koskee ihosyöpää sairastavia potilaita. Tulosten mukaan halpa D-vitamiinivalmiste on yhtä tehokas kuin tuhansia euroja maksava interferonihoito, sanoo syöpätautiopin professori Angus Dalgleish (St George’s Hospital, Tooting, south-west London). D-vitamiinin antaminen potilaille, joiden seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on pieni, parantaa heidän ennustettaan jopa odotettuakin paremmin, hän lisää. “En hämmästyisi, vaikka D-vitamiini osoittautuisi hyödyllisemmäksi taudin uusimisen ehkäisyssä kuin £ 10,000 vuodessa maksavat lääkkeet", hän sanoo.

    Nebraskan Creighton-yliopiston syöpäprofessori Joan Lappe esittää kongressissa näyttöä siitä, että D-vitamiini- ja kalkkilisät parantavat dramaattisesti syöpäpotilaiden eloonjäämisen ennustetta. Lue koko juttu

    http://www.express.co.uk/posts/view/246348/The-20p-sunshine-pill-helps-cancer-patients-live-longer

    Yhdysvalloissa syöpälääkärit antavat potilailleen jo yleisesti D-vitamiinia 1250 mikrogramman [µg) annoksen kerran viikossa. Se tekee 175 µg päivää kohti. Suomessa viranomaissuositus on vain 7,5 µg (yli 60-vuotiaille 20 µg) päivässä.

    Matti Tolonen
    Member

    Näin D-vitamiini auttaa psoriin ja atopiaan

    D-vitamiini auttaa psoriin ja atooppiseen ihottumaan, kertovat monet suomalaiset. Saksalaisen Ludwig-Maximillian-yliopiston tutkimus antaa biokemiallisen selityksen näille käytännön kokemuksille. Raportti julkaistiin 11.5.2011 Science Translational Medicine -lehdessä.

    D-vitamiini lisää katelisidiini-nimisen peptidin sitoutumista soluliman DNA:han, jolloin immuunijärjestelmä alkaa toimia paremmin. Se estää psoriasista ja atopiaa laukaisevia tekijöitä, muun muassa tulehdussytokiinia nimeltään interleukiini-1ß (IL-1ß), jolla on keskeinen rooli tulehduksellisten ihotautien, kuten psorin ja atopian synnyssä.

    "Löysimme uuden tulehdusta aiheuttavan solujen viestintäreitin, joka auttaa meitä ymmärtämään, kuinka D-vitamiinihotio toimii", tulkitsee tutkimusta johtanut tohtori Jürgen Schauber WebMD:n haastattelussa.

    Lue lisää suomeksi

    http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2058

    D-vitamiini on loistava esimerkki sitä, kuinka väärässä ravintolisien vastustajat ovat olleet.

    Matti Tolonen
    Member

    Ravitsemushoito ei ehkä paranna epilepsiaa, mutta voi olla suureksi avussa täydentävänä hoitona. Yli 30 prosenttia epileptikoista saa kohtauksia lääkehoidosta huolimatta. Epilepsia lisää masennuksen, kaksisuuntaisen mielialahäiriön (maanis-depressiivisen mielitaudin) ja skitsofrenian riskiä. Näistäkin syistä täydentävä ravitsemushoito on paikallaan kaikille epileptikoille. EPA (erityisesti etyyli-EPA), karnosiini, magnesium, sinkki ja mangaani ehkäisevät kohtauksia ja korjaavat EEG:n poikkeamia. Ravintolisistä on paljon muutakin hyötyä terveydelle, eivätkä ne aiheuta mitään sivuvaikutuksia kuten synteettiset lääkkeet. Päinvastoin, ne vähentävät lääkkeiden haittavaikutuksia (mm. näkövikoja) ja sydämen rytmihäiriöitä, jotka saattavat olla epileptikolle kohtalokkaita. Karbamatsepiini-niminen lääke alentaa solujen omega-3-rasvahappojen määrää. Sen ehkäisemiseksi olisi syytä ottaa E-EPAa. Kalaöljy vähentää myös sydän- ja verisuonitautien riskiä, jota epilepsia lisää. Lue lisää suomeksi http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=40

    in reply to: Diabeteksen hyvä hoito #21722 Ilmoita asiaton viesti
    Matti Tolonen
    Member

    Jazu:

    Olisin kysynyt, mikä olisi sopivin määrä vuorokaudessa nauttia E-EPAa, jos on diabeetikko? Jotain 500 ja 1300 mg väliltä? Tällä hetkellä painan muuten noin 81,5 kiloa.

    E-EPA on diabeetikolle hyödyllinen kalaöljyvalmiste. Japanissa lääkärit ovat määränneet sitä jo yli 20 vuotta terveysministeriön hyväksymän päiväannoksen, joka on 1800 mg. Se vastaa suurin piirten paria kolmea suomalaista 650 mg:n E-EPA-kapselia. Neuvoisin ottamaan joka toinen päivä 2 ja jopa toinen päivä 3 kapselia. Silloin annostus menee just kohdalleen.

    in reply to: Diabeteksen hyvä hoito #21721 Ilmoita asiaton viesti
    Matti Tolonen
    Member

    Jazu:

    Uuden ravintolisän (berberin tai berberiini) on kerrottu vaikuttavan veren glukoosiarvoihin ja muihin veriarvoihin. Mietin, voiko sitä käyttää Metformiinin kanssa, ja jos voi, niin tarvitseeko Metformiinin annostusta muuttaa, jos sitä käyttää?

    Berberiininä on tutkittu tieteellisesti yhdessä metformiinin kanssa, ja tulosten mukaan ne sopivat hyvin yhteen. Berberiini alentaa kohonnutta verensokeria osittain samalla tavalla kuin metformiinikin. Berberiini lisää metformiinin tehoa, jolloin saavutetaan parempi tulos kuin pelkällä metformiinilla. Toisaalta berberiini voi vähentää synteettisen lääkityksen tarvetta, jolloin myös niiden sivuvaikutusten riski pienenee. berberiini ei aiheuta mitään sivuvaikutuksia; asiasta on käytännön kokemusta jo lähes 2000 vuotta. Berberiinin vaikuttava päiväannos on 2-3 tablettia eli 1–1,5 grammaa. Ne on hyvä ottaa ateroiden yhteydessä, jolloin berberiini vähentää sokerin imeytymistä ruoasta vereen.

    in reply to: Diabeteksen hyvä hoito #21717 Ilmoita asiaton viesti
    Matti Tolonen
    Member

    Edellä mainittu Hyvän diabeteshoidon opas on saavuttanut jättisuosion. Sitä on painettu yli 80000 ja lisäksihän se ilmestyi kokonaisuudessaan helmikuun Hymyssä. Opas on nyt ilmestynyt myös ruotsiksi ja englanniksi. Niitä saa maksutta terveyskaupoista ja apteekeista. Oppaat löytyvät myös netistä Bio-Vitan sivuilta http://www.biovita.fi

    Tohtori Pentti Raaste on luvannut kääntää oppaan myös espanjaksi, koska sitä on kuulemma kysyntää lääkäripiireissä Espanjassakin.

    in reply to: Diabeteksen hyvä hoito #21710 Ilmoita asiaton viesti
    Matti Tolonen
    Member

    TerveysHymy on ensimmäinen lehti, joka on kertonut suomalaisille benfotiamiinista. Tästä vitamiinista on nyt ilmestynyt erinomaisen perusteellinen katsaus Wikipediassa.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Benfotiamiini

    in reply to: Diabeteksen hyvä hoito #21709 Ilmoita asiaton viesti
    Matti Tolonen
    Member

    Kuulut niihin ihmisiin, jotka ovat jo varhain oivaltaneet itsehoidon tärkeän merkityksen. Vaikka terveydenhuollon ammattilaiset osallistuvatkin diabeetikon hoitoon, on hän kuitenkin itse se ainut henkilö, joka hoitaa tautiaan joka ikisenä päivänä, jokaisena tuntina, vuodesta toiseen. Tällöin kaikki uusi tutkittu tieto on tarpeen ja se voi olla suureksi hyödyksi liitännäistautien ennalta ehkäisyssä ja jarruttamisessa. Kuuntelin äskettäin radiosta Kuopion yliopiston professorin Leo Niskalan haastattelun diabeteksesta, ja hän totesi että uutta tietoa tulee nykyään niin paljon, että puoli vuotta siten julkaistu Käypä hoito -suositus pitäisi jo päivittää ajan tasalle.

    Olin juuri yhteydessä kahden Rooman yliopiston lääkäreihin, jotka hoitavat diabeetikkoja, Toinen näistä lääkäreistä, Cristiano Giusti, on silmälääkäri ja P. Gargiulo on sisätautilääkäri. He ovat kirjoittaneet aivan erinomaisen hyvän katsauksen siitä, mikä diabeteksessa aiheuttaa silmänpohjamuutoksia ja kuinka niitä voidaan ehkäistä ja jarruttaa. He kirjoittavat muun muassa, kuinka juuri benfotiamiini -niminen vitamiini suojaa diabeetikon silmiä. Katsaus on vapaasti ladattavissa tästä linkistä:

    http://www.biovita.fi/suomi/pdf/Giusti2008.pdf

    Suosittelen tulostamaan artikkelin ja viemään sen tiedoksi omalle lääkärille seuraavalla vastaanotolla. On hyvin todennäköistä ettei oma lääkäri ehdi lukea kaikkia ulkomaalaisia tiedelehtiä, eikä hän näin ollen aina ole selvillä uusimmista tutkimuksista. Keskusteluissani suomalasisten kollegojen kanssa olen todennut, etteivät vielä tunne lainkaan benfotiamiinia, vaikka se on ollut käytössä jo yli 50 vuotta!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)