vauvanäätä

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
 • Author
  Posts
 • vauvanäätä
  Participant

  Kyllä tenutus näkyy maksa-arvoissa pitempään kuin mitä pään selkiämiseen menee.

  Kun ei vaan Ilestä tulisi uutta Vilja-Erikaa, palautetaan vanhemmalleen ja sitten käy huonosti.

  B -PEth, uutuus alkoholin suurkulutuksen tunnistamiseen

  vauvanäätä
  Participant

  Ei se onneksi Ilen kanssa varmaan kaksin oo ollut, ihan kuin Ilellä olis kännykkä kädessä tuossa yskösmaskikuvassa? Tai toisaalta, miten se toinenkaan oo laittanut muksua varjoon kun pässi ei kerran itse tajua.

  vauvanäätä
  Participant

  Onkohan kauniiden maassa eri suositukset kuin hamraassa, mutta täällähän maitotuotteita ei anneta ennen 10kk ikää ja silloinkin maisteluna, enemmän vasta vuosikkaana. Ja sokeria vasta toisella vuodella. Kun Tunkki on antamassa 8kk ikäiselleen jäätelöä, ja kun omat annoksensa on aina kokoa mättö, tuskin Ilen annos on lusikallista.

  vauvanäätä
  Participant

  Ei jestas Ihan ite mä, ei taida Tuhnulla mennyt vauvankäsittelyoppi perille ensikodissa. Toivottavasti oli vain just asetellut muovimekon helmoja ja kuva otettu just sen puolen sekunnin aikana kun käsi oli irti selästä (tuskin).

  vauvanäätä
  Participant
  • Ile on Gebardieulla, Tuksu saa nähdä 2h
  • Paul (nimimuutettu) etsii kämppää itselleen, että saa hoitaa Ileä
  • Paul ja Tuksu ei saa hoitaa Ileä kahdestaan
  • Tunkilla mahdollisuus turvakotiin jossa olisi myös Ile
  • Jos pysyy kotona, ei Ileä.

  Mikään vaihtoehto ei jätä Tuksua ja Ileä keskenään? Ilen asuttava muualla kuin Tuksu, jotta voi olla valvottuna?

   

  vauvanäätä
  Participant

  Onko tossa elämäni rakkaus -kuvassa hiiren papana?

  in reply to: Johanna Tukiainen Vol. 248 #252215 Ilmoita asiaton viesti
  vauvanäätä
  Participant

  Minullani on 6 viikkoinen, ollaan oltu vauvan kanssa kaksi kertaa neuvolasss. Kaupassa oon käynyt kahdesti pikaisesti hakemassa esim vissyä ja kerran apteekissa. Vauva oli sen aikaa autossa ja itkuhälytin minullani mukana.

  Muuten kauppakäynnit on hoidettu puolestani, ettei tarvitse lähteä korona-altistamaan vauvelia tai itseäni. Tai mitään muutakaan nuhaa tai noroa hakemaan.

  Vauvoille tulee hormoninäppyä äidinmaidosta kyllä, mutta epäilen ettei se ollut ILEllä sitä. Tuskin on täysimetetty kun vaatisi muutaman tunnin välein heräämistä öisinkin. Eikä päivälläkään luuhailtaisi missään kun tissit räjähtäis ilman imetystä.

  vauvanäätä
  Participant

  Mietiskelijä kirjoitti sivulla 35: ”Jos nyt ajatellaan, että tuo ensimmäinen helmikuussa tehty ultra olisi tehty viikoilla 10-13,”

  Tuo helmikuun ultrakuva on ehkä n 5-6 viikkoisesta alkiosta, ei näytä vielä vauvalta vaan on tuommoinen nutipäinen papu. Niskaturvotus-ultra tehdään n vkon 12 kohdalla, silloin sikiö on periaatteessa valmis, kaikki elimet yms on paikallaan mutta toki miniminipieniä ja kesken. Silloin se näyttää jo vauvalta.

  Kunnallisen kautta on ensimmäinen ultra tuo ~12viikon kohdalla mutta yksityisen kautta voi käydä aiemmin, tietysti kunnallisen kautta pääsee tarkistukseen aiemminkin jos epäillään jotain vikaa, tai muuten riskiraskaus tms.

  vauvanäätä
  Participant

  Hans Kompis: eihän se nyt tuommoista vois päälleen laittaa, talitintit hyökkäis niinkuin Hitchcockin linnuissa.

  vauvanäätä
  Participant

  Jos ajatellaan että vauva painaisi n 4kg, lapsivesi n 1kg, istukka ja kohdun kasvu n 1,5kg, äidin lisääntynyt verimäärä n 0,5kg, rintojen kasvu n 0,5kg = n 7,5kg. Paljonkohan Tunkilla on pudotettavaa synnytyksen jälkeen takas raskautta edeltävään??

  Tuo maha jää kyllä sellaiseksi lärpäkkeeksi hakkaamaan polviin, että kikkeliskokkelis vaan, iteppä läksit.

  vauvanäätä
  Participant

  Herrasiunaaminkäkokoinen :O

  Varmaan 10kg sokerivauva ja jotain muuta häikkää, lapsivettä täytyy olla todella paljon. Toki eikö Tuksu oo itse metrin tappi, mutta silti.

  vauvanäätä
  Participant

  Kuinkahan ruotsisessa menee isyyden tunnustaminen? Suomessa avioliittoon syntyneet on automatic aviomiehen lapsia mutta muut pitää tunnustaa. Poolin pitää olla ollut paikalla suunnilleen tiettynä päivänä, josko siinä tulisi isyystestikin puheeksi…

  vauvanäätä
  Participant

  Etänäätä: Joo, juuri näin. Muutamia vuosia sitten on muuttunut. Silloinhan oli hirveä notkahdus luovuttajissa, ja onhan vieläkin vähäistä. Vanhemmissa tapauksissa lapsi ei koskaan saa tietää mistä puolet hänen geeneistään on lähtöisin. Nykyään saa onneksi halutessaan.

  Pastori: Totta, muutkin voivat tarvita mutta miespareilla ei käytännössä ole oikein muuta keinoa. Muumimukikonstia käyttäen ystävänainen voi toki kantaa ja adoption kautta miehet merkitään sitten vanhemmiksi, mutta löytyykö sellaiseen valmista? Vastuu ja riskit kuitenkin isot. Pystyä luopumaan nyytistä sitten kun on häntä 9kk kantanut sydämensä alla?

  vauvanäätä
  Participant

  Etänäätä: On sallittua, itsellinen voi käydä hedelmöityshoidoissa myäs. Silloin isä-tieto jää auki ja luovuttajan tiedot lapsi saa 18 halutessaan. Mutta isäksi luovuttajaa ei merkitä.

  Muistaakseni luovuttajat (munasolu/siittiöt/alkio) voivat määrittää annetaanko soluja vain pariskunnille, naispareille, itselliselle.. Tai antaa käytettäväksi kaikille perhemalleille. Tässä kohtaa kyllä vähän miespareja sorsitaan.. Sijaissynnytystähän ei Suomen laki salli.

  vauvanäätä
  Participant

  Etänäätä: pariskunnan käyttäessä luovutettuja siittiöitä, isäksi merkitään pariskunnan mies. Lapselle on kerrottava kuitenkin lahja-alkuisuus ja hän saa päättää 18v täytettyään haluaako saada luovuttajan tiedot. Muut ei tietoa saa. Mitään oikeuksia tai velvollisuuksia ei ole puolin eikä toisin. Lahja-alkuinen lapsi ei oo esim perimässä luovuttajaa tm.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)