Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131529 Ilmoita asiaton viesti
Principeca'
Participant

Ja jos ravitsemukseen erikoistuneet lääkärit eivät tule yhteen lopputulokseen tyydyttyneiden rasvojen epäterveellisyydestä/terveellisyydestä, niin aika turha on jossain randomilla nettipalstalla anonyyminä tulla opastamaan mitään rasvojen käytöstä.

Sori, mutta nämä ehdottoman oikeassa olevat ravintoneuvojat nostavat aina verenpainettani. ?

Kyllä tästä ihan tieteellinen konsensus on, että pehmeät rasvat ovat kovia terveellisempiä. Aiheesta on vasta tullut kattavampaa meta-analyysia, mitä en ala mihinkään Tunkki-palstalle etsimään. Riittää, että  tiedän itse, missä alan tutkimuksessa mennään ja oikeasti kiinnostuneet löytävät kyllä, jos haluavat.  Asiassa ole epäselvyyttä muuta, kuin siinä, että kaiken maailman  Antti Heikkilät ynnä muut Sompit (myös ulkomaiset vastaavat), joilla ei ole alan koulutusta, eivät osa lukea tutkimuksia tai lukevat ne tarkoituksella pieleen (ja ei, lääkärillä ei ole kovin kummoista koulutusta tulkita itse tutkimustuloksia. mm. Heikkilä on tehnyt toistasataa virhettä tulkinnoissaan. Nämäkin on koottu yhteen. Näillä virhetulkinnoilla ukko takoo miljoonatiliä, koska tyhmä kansa uskoo).

Se on voi-voi, jos tutkittu tieto alan oikeilta asiantuntijoilta ei kelpaa ja nostaa verenpainetta. Suomalaiset ravitsemussuositukset ovat täysin linjassa muiden sisvistysmaiden vastaavien kanssaa, sillä ne pohjautuvat tutkittuvat tutkittuun tietoo. Löytäkää maan, jonka viralliset suositukset ohjaavat kovan rasvan käyttöön ja väittävät se pohjautuvan tutkittuun tietoon. Kannattaa kokeilla, ehkä se verenpainekin siitä laskee.

Lisätäänkö rasva siihen aina vaan pitenevään luetteloon, josta palstalla ei saa puhua?