Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131553 Ilmoita asiaton viesti
Tuksulogian kand.
Participant

”Tuksu kun paasaa aina taivaasta ja helvetistä, niin miten nuo horinat käy yksiin kristinopin opetusten kanssa, jossa puhutaan ruumiin ylösnousemuksesta ja viimeisenä päivänä herättämisestä? Eli ei siellä taivaassa vielä kukaan kekkulehdi jessun käsipuolessa.”

(MinäNI)

Tätä minäkin ihmettelen. Pappa ja esikoinen ovat käyneet taivaassa ja nähneet siellä Jullen Jessen käsipuolessa. Jeesuksella on aikaa vain Jullelle? Miten hitossa se voi olla mahdollista? Perheellä on todella hyvät välit taivaaseen. Minusta esikoinen herjaa uskontoa ja sen oppeja. Lisäksi hän pelottelee ihmisiä jatkuvasti maailmanlopulla, helvetillä jne jne. Hänen Raamatustaan ei löydy mitään iloa. Vain surua ja kärsimystä ja muiden tuomitsemista helvettiin. Itse hän kokee olevansa pelastettu. Vieläpä koko perhe, kun kerran taivaaseen mennään perhekunnittain. Entä rakas isoäiti ja muut sukulaiset? En todellakaan ymmärrä minkä lahkon edustaja hän luulee olevansa. Hän poimii netistä kauheita kuvia ja sanomia. Kuten viimeksi hän vertasi EU:n päämajaa Baabelin torniin. Tuollaisia rakennuksia on maailma täynnä. Eikä kukaan tiedä miltä Baabelin torni näytti. Eikä arkeologia ole löytänyt todisteita siitä. Tuollaisesta rakennuksesta olisi jäljellä todella suuri raunio. Minne kaikki kivet katosivat? Entä ne monet kielet? Muu maailma oli jo asuttu kun tuo tarina (satu?) tapahtui ja noilla ihmisillä oli jo omia kieliä. Hajaannus ei suinkaan tapahtunut Baabelissa. Kieliä on syntynyt ja kieliä on myös kuollut. Kieliä myös kuolee koko ajan. Jotakin kieltä saattaa puhua enää vain esim. 100 henkilöä. Tverin karjalaiset ovat yksi hyvä esimerkki. Vain vanhat ihmiset saattavat puhua tuota vanhaa karjalan murretta, mutta nuoremmat puhuvat vain venäjää. Joskus 100 – 200 vuotta sitten kieli oli vielä voimissaan.

Olisi hauska tietää mistä roskalähteistä Tuksu ammentaa tietonsa. USA tulee mieleeni ensimmäisenä. Siellä on lahkoja joka lähtöön. Kun valtionkirkkoa ja virallista uskontoa siellä ei ole, niin jokainen uskoo tavallaan. Ok…siellä on paljon luterilaisia/protestantteja ja katolilaisia, mutta paljon niistä irtautuneita lahkoja. TV-papit, ihmeparannukset kirkoissa ja TV:ssa. Minä en ainakaan koe sellaisia kovin läheiseksi. Olen vain tapakristitty luterilainen, mutta en mene kieltämään.

Ja miksi Tuksun pitää puhua Jeshuasta? Kyllä Jumala ja Jeesus varmasti ymmärtävät kaikkia kieliä. Ei tarvita arameaa mikä oli Jeesuksen kotikieli.