Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131602 Ilmoita asiaton viesti
Tuksulogian kand.
Participant

”Jumalahan sanoo muistaakseni, että ihmisen tulee RAATAMALLA ansaita elantonsa.”

(Maapalvelun neiti)

Näin minäkin muistelen. Luther korosti myös tätä asiaa. ”Otsasi hiessä on sinun leipäsi ansaitseman.” En kyllä muista mistä tuo sananlasku tulee. Voidaan kuitenkin sanoa, että luterilainen etiikka on rikastuttanut paljon niitä maita joissa asuu paljon luterilaisia/protestantteja. Toki myös esim. Japanin uskonnot korostavat ahkeruutta ja nöyryyttä sekä ylempien arvostusta. Maa on rikas ja kehittynyt kuten Etelä-Koreakin. Kiinan rikkaudet johtuvat taas siitä, että ns. orjatyövoima tekee kuuliaisesti ne työt joita ennen tehtiin lännessä. Ei ammattiliittoja, ei lakkoja ja ei ympäristönsuojelua. Maahan virtaa rahaa koko ajan. Länsi on siirtänyt teollisuuden Kiinaan ja nyt monet maat kärsivät työttömyydestä. USA:n keskiluokka on köyhtynyt. Suuri määrä ihmisiä on menettänyt työpaikkansa, sitten kotinsa ja säästönsä. He asuvat jopa autoissaan ja halvoissa motelleissa. Peruspalkka taisi olla noin 8 USD/ tunti. Öljyvaltioiden rikkaudet ja hyvä elintaso (joka ei tosin jakaudu tasaisesti) perustuu vain öljyyn ja kaasuun. Norjassa kakku pyritään jakamaan oikein.

Harmi muuten, että menetimme Petsamon.  🙁  Meillä olisi nyt edelleen rikas nikkelikaivos ja oikeus Barentsinmeren öljy-ja kaasuesiintymiin.

Anteeksi…loppuosa tekstistäni oli täysin OT. Mutta kun tähtemme ei nyt yllätä millään uudella tempauksella. Odotetaan niitä suuria tupaantuliaisia. 🙂 Paikka on tietenkin täynnä ruotsalaisia julkkiksia, mutta he eivät halua tulla valokuvatuksi.