Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131684 Ilmoita asiaton viesti
Tuksulogian kand.
Participant

”Selma ”Lagerlövin” Nils Holgerssonin matkat eivät ole kultturellille ja sivistyneelle 4 ällän ja Uppsalan yliopiston kasvatille tuttu.”

(Voi_elama)

Totta puhut. Sivistynyt, kulturelli ja keskustelutaitoinen Pyhä Johanna ei varmasti tiedä Selma Lagerlöfistä mitään. Ei kirjailijan tuotantoa, ei hänen kotiaan Villa Mårbackaa eikä Värmlantia. Tuskin edes Ack Värmeland, du sköna-laulu (Värmlandssången) on akateemisen perheen esikoiselle tuttu? Viettihän Urban juhannusta Skåne-nimisellä paikkakunnalla Pohjois-Ruotsissa!  😀  Pyhä Johanna on kyllä esitellyt kirjahyllynsä suurenmoista ja laajaa sisältöä. Raamattu, juustokirja ja Angelica sarja sekä joitakin imeliä roskapokkareita. Hän ei ole koskaan kertonut käyneensä kirjastossa tai kertonut jostakin hyvästä, lukemastaan kirjasta. Suosikkileffa on Pretty Woman. Eli taso ei ole kovin korkea jos hän haaveilee karismaattisesta, sivistyneestä herrasmiehestä. Teatterissa hän ei ole varmaan käynyt koskaan. Pyhän Johannan kannattaisi pudottaa tasovaatimuksia aviomiehen suhteen.

Mietin mistä syystä kaikki nämä yritysjohtajat, ihmisoikeusjuristit, lentokapteenit jne ovat kehuneet Tuksun sivistystä ja keskustelutaitoa? Minä luin Lagerlöfin kirjoja jo 16-vuotiaana. VaimollaNI on jopa pelargonia nimeltä Villa Mårbacka. Se oli alunperin kirjailijan kotikartanosta ja pelargonia otettiin lisäykseen. Hän halusi ehdottomasti sen, koska hänkin on lukenut Selman kirjoja ja romaaneja. Kyseinen pelargonia löytyy Plantagenista. Anteeksi mainonta. 🙂

Mistä Pyhä Johanna keskustelee näiden tasokkaiden deittien kanssa? Honolulussa heitä tuli ovista, nurkista ja ikkunoista. Miehistä oli jopa riesaa. Naamakirjassa hän esittelee omakuviaan ja kyselee onko tämä hiusten väri hyvä, vai sitten jokin muu. Sama juttu vaatteiden kanssa. Vaatteiden ja laukkujen tuotemerkki täytyy aina mainita, vaikka ne olisivat feikkituotteita. Lisäksi minua huvittaa kun hän lähes aina muistaa mainita tuotteen olevan aidon. Jutteleeko hän näistä asioista deittien kanssa? Ehkä myös Miamista ja Honolulusta sekä Playboy-Jullesta?

Jos Tuksu on kerta opiskellut jopa Uppsalan yliopistossa teologiaa (sehän ei pidä paikkaansa) ja kieliä, ja hän puhuu täydellistä ruotsia, niin miksi hän ei tunne edes Ruotsin maantietoa tai tunnetuinpia kirjailijoita jne. Tosin eiköhän tuo kielten opiskelu ollut vain kesäyliopistotasoista? Myös Suomessa eri yliopistot järjestävät kesäyliopistokursseja. Jopa itse yliopisto-opiskelijat käyttävät niitä hyväkseen. Ne kun luetaan hyväksi opiskeluissa. Puhun ns. ”kantapääni kautta”, sillä kun opiskelin yliopistossa, niin kävin luennoilla ja kursseilla myös kesäaikaan. Hyväksytty kurssi merkittiin suoritetuksi ja siitä sai lisää pisteitä. Esim. kolme opintopistettä. Kesäkurssit olivat mielenkiintoisia.

Tuksu on todella ns. vain yhden kirjan ihminen. Ehkä kahden? Raamatun ja Angelica sarjan sivistämä.  🙂