Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131716 Ilmoita asiaton viesti
Tuksulogian kand.
Participant

”Huippukorkea ÄO ei korreloi aina menestymisen kanssa. Se Mensan huipputuloksen tekijä jonka tiedän opiskeli tavallisessa hamraassa kauppaoppilaitoksessa.” (Glamourtähti)

Totta puhut. Vaikka ÄO olisi korkea, niin ihmisen luonne saattaa olla kuitenkin sellainen, ettei hän esim. tule toimeen muiden kanssa. Minäkin tunsin erään miehen (sukulainen) jolla oli korkea ÄO, mutta silti hän luki opistoinsinööriksi. Kaikkia ei kiinnosta saada akateemista loppututkintoa. Miksi opiskella kuusi vuotta kun voi saada hyvän ammatin kolmessa vuodessa. Tosin myöhemmin, noin 45-vuotiaana, hän sairastui mielenterveysongelmiin, eikä enää tullut toimeen työtovereiden tai sukulaisten kanssa. Hän eristäytyi kokonaan ja hän eli vaimonsa elättämänä. Olin ainut sukulainen jonka hän hyväksyi. Hänellä oli vaikeuksia tulla toimeen ihmisten kanssa, koska hän ei löytänyt sopivan älykkäitä keskustelukumppaneita. Hän oli myös erittäin sivistynyt, eli ei siis ns. yhden kirjan ihminen. Hän luki paljon hyvää kirjallisuutta ja tunsi klassisen musiikin erittäin hyvin. Hän oli ihmisenä hyvin miellyttävä ja mukava, mutta saattoi saada raivarin jostakin pikkuseikasta. Hän ei kuitenkaan ollut väkivaltainen. Koska tiesin hänen ongelmansa, niin tiesin mistä aiheista saattoi jutella ja mistä ei. Hän oli niin fiksu, että tiesi minun tietävän totuuden hänestä, vaikka emme koskaan keskustelleet asiasta. Valitettavasti hän sairastui myöhemmin syöpään ja kuoli.

Tuksusta ei ole opiskelijaksi. Hän luulee olevansa niin fiksu, ettei voi sietää kielteistä palautetta tai epäonnistumista. Syy on aina jonkun muun. Tuksu ehtisi opiskella vielä 40-vuotiaana ja olla työelämässä 20 – 25 vuotta. Siinä ajassa hän kartuttaisi myös eläkettään. Ei vain taida olla sellaista opinahjoa missä hän viihtyisi. Tavallinen työ olisi hänestä tappavaa. Hänestä ei ole esim. sairaanhoitajajaksi tai lähihoitajaksi – saati sosiaalityöntekijäksi. Hän olisi heti napit vastakkain opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa. Jos hän onnistuisi saamaan opiskelunsa lopppuun, niin hänen v-tumaisella luonteellaan hän ei tulisi toimeen työyhteisössä. Tuksusta ei olisi tekemään esim. kolmivuorotyötä. Aamuvuoro alkaisi vaikka 07.15. Ei….hänhän saattaa mennä nukkumaan vasta sitten. Vakituinen työnantaja voisi tarjota myös työsuhdeasunnon. Sellainen olisi iso etu. Mutta ei….ei Tuksusta olisi sellaiseen ”tavistyöhön”. Siinä ei olisi glamouria. Mutta hän ei kuitenkaan uskalla myöntää, että hänen olematon glamouraikansa on jo ohi – jos sitä koskaan olikaan. 🙂