Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131904 Ilmoita asiaton viesti
Kiiltomatonen
Participant

 ”Suomalaiset toimivat ihan järjettömällä tavalla; ja sitten ihmetellään jälkikäteen miksi lapsiluku on nyt sama kuin pahimpina pulavuosina!”

Sori, en osaa viÄläkään kopsata kunnolla. Mutta enihoo, madame on todistettavasti osannut tiensä Loviisan Sanomien nettisivulle, ihan ilmatteeks luettaviin juttuihin. Ylkä varmaan suositellut saittia.

Tuossa vaan todistaa oman tietämättömyytensä. Tosin ”pahimmat pulavuodet” voi olla suuret nälkävuodet 1860-luvulla tai vaikka 1930-luvun pulavuodet, jolloin esimerkiksi omassa suvussani (papan veli) jouduttiin myymään maatalo. Mutta kai sotien jälkeenkin elettiin pula-aikaa? Ja kuinkas kävi? Ta-daa, syntyi suuret ikäluokat. Omien vanhempien syntymävuonna näki päivänvalon 106 000 lasta. Jos sotien jälkeinen aika on ”pahimpia pulavuosia”, niin mistä johtuu, että po. ajanjaksona olivat harvassa lapsettomat tai yhden/kahden lapsen perheet? Isällä (siis vm. 1946) on kolme veljeä (ml. kaksospojat) ja kolme siskoa, äidin perheesen syntyi neljä tyttöä ja kaksi poikaa, tosin v. 1949 syntynyt tyttö kuoli kolmen päivän ikäisenä. Harvemmassa taitavat olla 6–7 lapsen perheet nykyisin.

Jos ja kun lapsensaanti on miÄhestä kiinni, niin ainahan ystäväpiiristä löytyy joku homo ystis, joka yhtyy säälistä tai muumimukin ottaa avuksi. Tosin isäkandi voisi joutua raskaaseen tutkintaan, jos ja kun jättää elatuksen maksamatta. Siis sen pari tonnia kuussa suoraan meikkipusiin; summa tarvitaan glamöyrin elämäntavan ylläpitoon ja tutujen yms. härpäkkeiden ostoon.