Vastaa aiheeseen: Johanna Tukiainen Vol. 171

Etusivu Keskustelu Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 171 Vastaa aiheeseen: Johanna Tukiainen Vol. 171

#131980 Ilmoita asiaton viesti
Tuksulogian kand.
Osallistuja (Participant)

Tuksu ilmoitti pitävänsä Narnia-elokuvista. Oli pakko tarkistaa tuottaja. Kuinka ollakaan, niin se oli tietenkin Walt Disney yhtiö. Tuksu on varoittanut katsomasta Disneyn elokuvia, koska niihin on piilotettu kaikkea pahuutta. Kaipa Narnian tarinat ovat poikkeus? Niitä saa katsoa, vaikka ne ovatkin Disneyn tuottamia. Tämä siis Pyhän Johannan luvalla. Mahtaako Tuksu tietää elokuvien tuottajan? Pitäisikö hänelle ilmoittaa asiasta. Sama juttu Tuksu mielielokuvan suhteen. Se on kuulemma Pretty Woman-niminen leffa. Kyseinen tuotantoyhtiö kuuluu Walt Disney konserniin. Siihenhän on varmasti piilotettu pahuutta. Nykyajan prinsessasatu mihin Tuksu samaistuu voimakkaasti. Kevytkenkäinen nainen tapaa rikkaan miljonäärin, joka hemmottelee tuota ilolintua. Elokuvan loppua en muista, koska se on vanha filmi. Satu aikuisille ja varsinkin Tuksulle.

 

Narnian tarinat

The Chronicles of Narnia

Narniantarinat.jpg

Alkuperäisteos

Kirjailija
C. S. Lewis

Kuvittaja
Pauline Baynes

Kieli
englanti

Genre
fantasia

Julkaistu
1950–1956

Suomennos

Suomentaja
Kyllikki HämäläinenKaarina Helakisa

Kustantaja
Otava

Julkaistu
1959–1979

Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Narnian tarinat on seitsemän lapsille suunnatun fantasiakirjan muodostama sarja, jonka C. S. Lewis kirjoitti 1950-luvulla. Se on tekijänsä parhaiten tunnettu työ ja lastenkirjallisuuden klassikko. Kirjojen tapahtumapaikka Narnia on kuvitteellinen maa, jossa eläimet puhuvat, taikuus on yleistä ja hyvyyden voimat taistelevat pahaa vastaan. Päähenkilöinä ovat yleensä meidän maailmastamme Narniaan joutuvat lapset, joiden tehtävänä on auttaa narnialaisia. Apua ja tukea he saavat majesteettiselta Aslan-leijonalta, Narnian todelliselta luojalta ja valtiaalta. Vain Hevosessa ja pojassa kaikki päähenkilöt ovat kotoisin maailmasta jossa Narnia sijaitsee. Aravis ei ole narnialainen, vaan kalormenilainen. Sastra eli Koor on Arkkimaan prinssi.

Narnia-kirjoja on käännetty 41 eri kielelle ja myyty yli 85 miljoonaa kappaletta.[1] Suomessa sarjan levikki on kohonnut runsaaseen 170 000:een.[1] Narnia-kirjoista on tehty myös useita sovituksia näytelmiksi, elokuviksi ja televisiosarjoiksi. Muun muassa BBC on tehnyt kirjoihin perustuvan TV-elokuvasarjan. 2000-luvulla The Walt Disney Company ja Walden Media ovat tuottaneet Narniasta kaksi elokuvaa, vuonna 2005 julkaistun Narnian tarinat: Velho ja leijonan ja vuonna 2008 julkaistun Narnian tarinat: Prinssi Kaspianin”