Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 174

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 174 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 174

#135145 Ilmoita asiaton viesti
Syyskoira
Participant

Eipä tuon naisen järjen juoksu ole yhtään parantunut vaikka alkoholi on kait tällä hetkellä pois kuvioista.

Jos sillä on ns.kuivahumala? Kuivahumala on alkoholisteilla sen ajan kun ovat juomatta. Luin Päihdelinkistä  aika osuvaa tekstiä asiasta. Kun lukee väliin kaikista niistä muutoksista, joita alkoholi hermostolle ja yleensä kropalle tekee, alan aina laskea sitä paljonko ja kuinka usein tulee itse käytettyä ja millainen olo siitä tulee ja mihin tarkoitukseen juo. Alkoholistien takia paljon kärsineenä ja läheisen maksakirroosille menettäneenä alkoholiin ja omaan juomiseen suhtautuu jotenkin vähän enemmän varauksella.

Kuivahumala saattaa olla ympäristölleen isompi haaste kuin juova alkoholisti. Kuivalle ominaista on itsekeskeisyys. Hän tuntee juomattomuutensa olevan uhraus, jonka vuoksi ympäristön pitää olla kiitollinen ja palkita ja kunnioittaa häntä tämän uhrauksen takia. Juomattomuus antaa hänelle oikeuksia, joita muilla ei ole. Hän käyttää rehellisyys-käsitettä väärin. Rehellisyys oikeuttaa sanomaan toiselle loukkauksia, koska hänhän on vain rehellinen arvostellessaan toisia.

Muiden pitäisi toimia hänen ideoogiansa mukaan, eikä hän hyväksy muunlaista ajatusmaaimaa. Onhan hän hyvä ihminen ja harrastanut itsetutkiskelua sekä lopettanut juomisen. Nämä tekevät hänestä yli-ihmisen, joka tietää oikean ja väärän, myös muiden elämässä.

 

Tuohon voisi vielä lisätä, että ”kuiva” suhtautuu myös muiden ihmisten alkoholinkäyttöön henkilökohtaisena loukkauksena itseään kohtaan.

 

Jokainen päihteenkäytön lopettanut saattaa joskus tunnistaa itsessään joitain kuivahumalan oireita, ja niiden kiistäminen olisi itsepetosta. Aika usein esim. juomisen lopettanut kiistaa suureen ääneen kaipaavansa koskaan alkoholia.

 

Olen tavannut pari raitistunutta entistä alkoholistia. Molemmat on kontrollifriikkejä ja mustavalkoisia ja fanaattisesti asioihin suhtauvia ihmisiä, joilla mattojen hapsutkin pitää olla viivottimella mitatut ja suorassa, tai menee hermo.  Monesti tulee myöskin just usko siihen viinan tilalle ja siihen ollaan yhtä riippuvaisia kuin viinaankin.  En tiedä ovatko olleet sitä luonnostaan, vai onko alkoholi muuttanut aivoja. Vai onko se tämä kuivahumala, joka tekee näistä tyypeistä sietämättömiä eli aivot on muuttuneet vuosien dokaamisen myötä?