Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 175

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 175 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 175

#136571 Ilmoita asiaton viesti
Tuksulogian kand.
Participant

”Jokin aika sitten kävin mummon jäämistöä ajatuksella läpi ja löysin mummon kirjoittaman kirjeen,  en tiedä kenelle mutta siinä mummo kuvailee hyvin yksityiskohtaisesti sitä päivää kun hänen äitinsä kuoli luultavasti influenssaan mummoni ollessa noin 8.”

(Alli Kaponen)

Tuo pahalaatuinen influenssa oli varmasti ns. espanjantauti. Se levisi koko maailmaan ja varsinkin Euroopassa se teki pahaa tuhoa, koska silloin oli meneillään I maailmansota. Ukkini vanhin veli kuoli siihen vain 25-vuotiaana. Espanjantauti levisi pahimpaan mahdolliseen aikaan. Sota, paljon pakolaisia, pulaa ruoasta ja sairaalapaikoista. Lisäksi siihen aikaan ei ollut antibiootteja, vaikka itse sairaus oli viruksen aiheuttama. Usein potilaat kuitenkin kuolivat mm. keuhkokuumeeseen. Nykyisin siihen on jo sopivat AB-hoidot, tosin eivät nekään auta aina, jos hoito aloitetaan liian myöhään. Siihen ei ollut vielä hoitoa vuosien 1914 – 1918. Suomessa espanjantauti tappoi myös paljon, koska meillä oli sisällissota. Suuria määriä ihmisiä liikkui, oli pula ruoasta ja koko yhteiskunta oli melkein romahtanut. Tauti levisi jopa pieniin kyliin jotka olivat kaukana suuremmista kaupungeista.  Sukututkimus on todella mielenkiintoista. Huomaa, miten paljon on ollut esi-isiä ja -äitejä ja kuinka paljon on sukulaisia joita emme edes ole koskaan nähneet. Pikkupikkupikkupikkuserkut jne. Valtava määrä ihmisiä 1600-luvulta saakka.

Itse asiassa häpeän sitä, että Tukiaisen suku saattaa olla sukua edesmenneen äitini suvun kanssa. Onneksi edesmenneellä äidilläni oli toinen nimi, siis tyttönimi. En aio tutkia asiaa, sillä jos sukulaisuus Tuksuun selviäisi, niin vetäisin itseni hirteen.  😀 Tosin yhteys lienee 1700-luvulta – onneksi. 🙂 Ei sentään 1900-luvun puolella, kiitos Herran!