Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 178

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 178 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 178

#142367 Ilmoita asiaton viesti
Älykkö mopsi
Participant

Vuosisadan synttärit jossua väsyyttää. Ensin piti herätä aikaisin, kun varkautelainen mieskuoro lauloi ikkunan alla serenadin, ”Sä kasvoit neito kaunoinen”. Tottakai raķkaat vanhemmat tulivat heti onnittelemaan, myös. Mother ojensi murattien lahjan, uuden uimaflaminkon johon possukin mahtuu kyytiin ja jonka kantavuus on enemmän kuin 80kg. Samaan syssyyn olikin mamma jo keitellyt vahvan aamukahvin ja aamiaiseksi juhlan kunniaksi jossun suosikki ruokaa, juusto makaronia, tietysti, myös.

Sitten oli aika laittautua edustuskuntoon ennen virallisen vastaanoton ja onnittelu delegaatioiden saaapumista. Meikin jossu veteli tottunein yo-meikkaajan ottein viikon vanhan meikin päälle. Mamma sai puhua pitkään monta hyvää ja kaunista, lupailla alustavasti uutta Israelin matkaakin, että possu suostui luopumaan jo monta viikkoa yhteen soitoon käytetystä barbie uikkarista ja vaihtamaan sen valkoiseen ja puhtaaseen uimapukuun. ”Musta hoikentaa” vänkäsi esikoisdother. ”Jossu-pieni, valkoinen on niin juhlava ja kesäinen, ja sopii niin ihanasti curlyhairin kanssa” leperteli GD ja sai viimein periksi tahtonsa, ihmeitä tapahtuu joskus tässä maailmassa, ehkä tämäkin on yksi merkki lopunajoista. Valkoinen uikkari asustettiin tietysti aina ajankohtaisella ja tyylikkäällä tutulla.

Onneksi vänkäys saatiin päättymään, sillä onnittelijoita oli kohta jonossa pihan täydeltä, eikä loppua näkynyt kujan päässäkään, myös. Etujoukoissa tulivat tietenkin sukulaiset. Jopa jenkeistä oli  oikein lentävällä koneella saapunut täti onnittelemaan. Heti omaisten jälkeen olivat paikalla Varkauden kaupungin edustajat, kaupunginjohtaja piti oikein kauniin puheen kaupungin kuuluisimmalle kesä-asukkaalle jonka mainosarvo on mittaamaton kaupungin julkisuuskuvalle. Seuraavien delegaatioiden joukossa näkyi olevan mm. Suomen lehdistön edustajia, seiskan ja hymyn reportterit tunnisti heti kaulassa roikkuvista kameroista, heitä päivänsankari oikein kunnolla halasikin, ja reportterit näyttivät tämän jälkeen hetken aikaa kuin olevan pyörryksissä onnesta ja puolitajuttomassa tilassa hieroivat nenänalusiaan. Pihassa nähtiin mm, myös paikallisen Martta-yhdistyksen ja Varkauden sotaveteraanien edustajat viireineen ja kukkineen. Unohtamatta tietenkin tuksun lukemattomia ystäviä, jotka puikkelehtivat pihaan isompina tai pienempinä ryppäinä lahjoineen ja kukkakimppuineen. Joukossa nähtiin mm. salskea uruquailainen lentokapteeni virkapuvussaan, puolalainen asianajaja sekä lukuisa joukko kauniita ruotsalaisia ihmisiä, mm. Gary ja Chrisse nimisten saapuminen aiheutti ilonkiljahduksen päivänsankarille. Ulkorakennuksen rappusilla istui Puppe-pupu, joka vilkutteli veikeästi kaikille tuttaville ja tuntemattomillekin.

Pihaan oli katerru pitkä pöytä, josta vieraat saivat itse annostella paikallista perinneruokaa, munakiivisalaattia lautasilleen. Ja kyllä sitä menikin. GD oli saanut kuoria munia ja kiivejä koko edellisen päivän, mutta nyt oli kaikki valmista. Ahneesti vieraat kasasivat herkkua lautaselleen. Ruokajuomana nautittiin alcofree shamppanjaa, jota oli haettu Varkauden alkosta lavallinen. Tyylikkäästi collegehousuihin ja tarrasandaaleihin pukeutunut Patjer piti liikuttavan maljapuheen vanhimmalle tyttärelleen, tai näin oletettiin, kukaan ei saanut oikein sanoista selvää, Yeshua mainittiin useaan kertaan, ja koska pather itse liikuttui syvästi, uskottiin yleisesti maljapuheen olevan sydämeenkäyvän liikuttava.

Ruokailun jälkeen päivänsankari ilahdutti vieraitaan tanssi esityksellä. Kuultiin ainakin dua lipan laulubiisi, vanha tuttu apinamies, Kikkan mä haluun viihdyttää jne hittikimara. Vieraat ihastelivat joukolla päivänsankarin siroa ja rytmikästä liikehdintää, joskin joku sotaveteraaneista väitti kivenkovaan että koreografia oli koko ajan sama. Mokoma vanha horisko hiljennettiin samantien, ja käskettiin ihailla taide esitystä kun sellainen maailmanluokan esitys kerrankin on Varkauteen saatu. Tanssi esityksen jälkeen oli aika juoda juhlakahvit. Mother oli leiponut koko eilisen päivän kakkuja, jotta kaikki 300 juhlavierasta saivat oman palasen viini marja torttua. Hyvin se upposi juhlakansaan, vain päivänsankari itse ehdotteli että kakkuun olisi hyvin kyllä voinut törkätä yhden takkutukkaisista barbie nukeista joita makasi laatikollinen pihan leikkipaikalla.

Päivä eteni iltaan mukavan seurustelun ja ohjelmanumeroiden lomassa. Vieraat kehuivat posket valuen päivänsankarin kauneutta ja uutta tukkahiusta, ja sanoivat ettei tämä näytä päivääkään yli 20 vuotiaalta. Illaksi oli varattu vielä speciaali ohjelmaa sitkeimmille vieraille. Kahden ihmisen avustuksella saatiin päivänsankari nostettua flaminkon päällle ja kellumaan veteen. Flaminko nitisi ja natisi mutta kesti kuitenkin. Yksi juhlavieraista jolla oli uimakandidaatin pätevyys, laitettiin varulta kellumaan toisen flaminkon kyytiin, jos virta sattuisi viemään kellujat järvenselälle. Patjer kuvasi tapahtumaa innoissaan, sandaaleiden ja collegehousujen kastumisesta huolimatta ishkä paineli kaislikoissa esikoisdotheriaan kuvaamassa. Illan pimettyä kellujat saatiin hinatuksi rantaan, ja viimeisetkin vieraat poistuivat koteihinsa. Ihana päivä!