Vastaa aiheeseen: Johanna Tukiainen Vol. 184

Etusivu Keskustelu Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 184 Vastaa aiheeseen: Johanna Tukiainen Vol. 184

#152011 Ilmoita asiaton viesti
Principeca2
Osallistuja (Participant)

Hirvenmaksa ot

Hirven maksa on hyvää kun sen paistaa oikein, valurautapannu ,nokare voita rupsiöljyllä vahvistettuna,suolaa ja Valkopippuria niin toimii. Pihvit on leikattava maksasta 1,5 -2cm siivuiks jotta saat sen makunautinnon,vähän kuin ennen maksakastike, mut siitähän tietääkin ne henkilöt jotka ovat maalla syntyneitä.

Ja vain vasan maksa on herkkua. Yli vuoden vanhojen elukoiden sisäelimet tavataan jättää haaskoille, koska vanhemman riistaelukan hirvi, peura ym. (koskee myös poroa) maksa ei ole enää mitään herkkua. Toki jos haluaa syödä vanhemman elukan sisäelimiä, niin ei mikään estä, mutta mistään herkusta ei tällöin ole kyse. En tiedä yhtään metsästäjää, joka ottaisi ja valmistaisi muuta, kuin vasan maksaa.

Tämä reilun parinkymmenen vuoden kokemuksella aiheesta.