Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 184

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 184 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 184

#152331 Ilmoita asiaton viesti
Principeca2
Participant

Ulosottomies toki vie osansa Tunkin mahdollisista kirjatuloista. Ehkä Ingerilä ja muut saavat sitten korvauksensa. Joten ehkä kirja siinä mielessä tulisi hyvään käyttöön.

Mutta, kuka ylipäätään ostaa jonkun Harri Veijosen kirjoja? Joo, Tuksusta voisi saada jonkin verran myyvänkin kirjan, muttei jonkun harhaisen itseään profeettana pitävän tyypin kirjoittamana. Ei kukaan maksa valheista tai pelkästä Tuksun jeesustelusta. Tuksu kun ei ole siitä kuuluisa. Tuksu ei ole kuuluisa minkään hyvän asian vuoksi, joten ”saa vain kehua” ei tule tuottamaan mitään. Se, kun ei ole totuus eikä millään tavalla kiinnostavaa.

Paljonkos Veijonen kuvittelee yhdestä Tuksu-kirjasta maksettavan? Ennen kun kirjoitettu teksti on kirjan muodossa, se tuottaa melko lailla kustannuksia. Vai meinasiko Veijonen vain tulostaa tekstin omalta koneeltaan ja niputtaa tulosteet ”kirjaksi”?

Oikea elämänkerta ei ole myöskään mikään pieni työ. Mutta eihän Veijonen luvannut, kuin tehdä kirjan. Ilmeisesti satukirjan.

Jos minä olisin Tuksu, siistisin elämäni ja antaisin sitten muutaman vuoden päästä todellisen ja rehellisen tarinan jollekin kirjoitettavaksi. Mutta siihen ei Tuksu pysty. Uskon, että sellainen voisi jopa myydä, onhan Tuksun elämässä ollut jos jonkinlaista törkyä. Rehellinen ja sensuroimaton Tuksun itsensä antama omaelämäkerrallinen kertoma yhdistettynä muiden mukana olleiden ja läheisten kertomaan, siitä voisi tulla jopa ihan kiinnostava ja myyvä teos.

Mutta Tuksu ei pysty vaadittavaan rehellisyyteen ja itsetutkiskeluun. Tuksu kerskailija ja patologinen valehtelija. Ei ketään kiinnosta sellaisen tarinat. Ehkä Tuksun tarinan kertoo joskus joku muu (post Tuksu), ilman Tuksua. Todennäköisintä kuitenkin on, että tarina jää kertomatta.

Btw. Jari Tervo kirjoittaa parhaillaan kirjaa Vesa-Matti Loirista, eikä sitä tosiaankaan puffata millään jeesustelulla.