Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 184

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 184 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 184

#152347 Ilmoita asiaton viesti
Matti5
Participant

Minulla on tässä yksi Veijosen kirja, lainasin kirjastosta. 36-sivuinen vihkonen nimeltään ”Kuvitettu elämäkertani”. Tämä on kuin kehnoa web-sivua lukisi. Vaikka on toiminut antikvariaatin pitäjänä, Veijosella ei ole minkäänlaista käsitystä sisällöntuottamisesta, kirjoittamisesta, kirjan tekemisestä ja taittamisesta. Teksti on pienellä kirjasimella sivun laidasta laitaan melkein ilman marginaaleja. Kuvat roikkuvat kappaleiden välissä keskellä. Välillä sivujen alalaitaan jää iso tyhjä tila kun kappale on hypännyt seuraavalle sivulle.

Veijonen ei ymmärrä lainkaan, mikä lukijaa kiinnostaisi. Hän mm. kertoo, montako muuta huoneistoa hänen kotitalossaan on ollut. Tai että missä postimerkkeilijöiden lehdessä hänen kuvansa on milloinkin ilmestynyt, tai montako sivua tai sanaa kaikkiaan hän on suoltanut nettisivuilleen. Hän hyppää marginaalisestikin kiinnostavat kohdat, kuten antikvariaatin pitämisen tai lastentarhanopettajan työn yli parilla lauseella. Oikeudenkäynti ja kovat korvaukset kunnianloukkauksesta taidetaan sivuuttaa kokonaan, mutta en kyllä jaksanut tästä sekavasta teoksesta niitä juuri etsiäkään.

Niiden sijasta hän on kokenut tärkeämmäksi luetella ja selitellä omia ennustuksiaan ”pilkulleen oikeiksi” loputtomat määrät. Nämä listat muodostavat suurimman osan koko ”elämäkerrasta”. Menetelmä on sellainen, että jos jotenkin voi tulkita lauseen tarkoittavan jotain tapahtumaa ja ilmoitettu ajankohta on noin 5 vuoden tarkkuudella sinnepäin, kyseessä on ”pilkulleen oikea” yliluonnollinen ennaltatieto.

JOhannan tunnettuun laatuun ja tyyliin tämmöinen sopii kyllä yhtä hyvin kuin 48 kg häämekko vihkitilaisuuteen, eli nyt kyllä olisi tasoisensa haamukirjailija tarjolla. Tuotto-odotukset ovat myös tosiaan jopa kymmenien eurojen luokkaa, yhteensä, kuten Veijonen itsekin totesi. Painos- ja myyntimäärätkin voivat liikkua jopa kymmenissä kappaleissa!