Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 242

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 242 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 242

#243278 Ilmoita asiaton viesti
Oikeusnäätä 😠
Participant

Tässä on selostettu Johanna Tukiaisen tekemäksi epäilty oman isän pahoinpitely. Selostus perustuu Helsingin käräjäoikeuden tuomiolausumaan 3.3.2015. Syyte siis hylättiin.

Asia: Pahoinpitely. Tapahtuma-aika ja -paikka: 23.1.2014 Helsinki. Vastaaja: Johanna Tukiainen. Asianomistaja: Markku Tukiainen.

Syyte: ”Johanna Tukiainen on tehnyt ruumiillista väkivaltaa Markku Tukiaiselle tarttumalla tätä kaulasta, repimällä vaatteista, raapimalla päänahasta sekä lyömällä häntä poskeen. Menettelyllään Johanna Tukiainen aiheutti uhrille kipua ja turvotusta silmäkulmaan.”

Asianomistaja Markku Tukiaista kuultiin puhelimitse Tukholmasta. Tuomari kysyi, että haluaako hän todistaa asiassa, koska hänellä on oikeus lähisukulaisuuden takia olla todistamatta. Markku Tukiainen ilmoitti haluavansa todistaa.

Tukiainen kertoi, että hänellä oli ollut tyttärensä Johannan kanssa pientä perheriitaa, mutta hän ei muista, että tytär olisi pahoinpidellyt häntä tai käynyt häneen käsiksi. Tukiainen kertoi muutenkin potevansa huonomuistisuutta johtuen mielenterveydestään ja sen lääkityksestä.

Markku Tukiainen ei myöskään muistanut, mitä hän oli paikalle tulleille poliiseille tai esitutkinnassa tapahtumista kertonut. Hän piti mahdollisena, että oli suutuspäissään vähän liioitellut tilannetta. Hänellä ei ollut mitään vaatimuksia asian johdosta.

Syyttäjä luki Markku Tukiaisen lausunnon esitutkintamateriaalista, joka oli täysin ristiriitainen oikeudessa esitetyn todistuksen kanssa. Syytä todistuksen muuttumiseen Tukiainen ei osannut kertoa.

Todistajana kuultu vanhempi konstaapeli Gullsten oli ollut yksi paikalle tulleista neljästä poliisimiehestä, mutta hän ei ollut itse puhututtanut Markku Tukiaista.

Kyseinen poliisi oli ollut ottamassa kiinni Johanna Tukiaista tämän lähdettyä tapahtumapaikalta karkuun poliisin huomattuaan. Kiinniotto ja säilöön laitto eivät olleet sujuneet ongelmitta, ja tämän Johanna Tukiaisen puolustus myönsi.

Henkilötodistusten lisäksi oikeudessa oli esillä kirjallisena todisteena valokuvaliite Markku Tukiaisen vammoista. Koska tapahtuma sattui yksityisasunnossa, asialle ei siis ollut silminnäkijää.

Vastaaja Johanna Tukiainen kiisti syytteen ja kiisti menetelleensä syytekohdassa kerrotulla tavalla. Hän sanoi riidelleensä isänsä kanssa, mutta kiisti väkivallan käytön.

Käräjäoikeus totesi, että ”Johanna Tukiaisen ei ole näytetty syyllistyneen siihen rikokseen, josta hänelle on tässä syytekohdassa vaadittu rangaistusta. Jos asianomistaja itse ei halua muistaa tuleensa pahoinpidellyksi, ei rikosta voi lukea Johanna Tukiaisen syyksi. Täten syyte hylätään.”