Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 248

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 248 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 248

#251881 Ilmoita asiaton viesti
Twisted Sister
Participant

Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta:

    1–2 kk:n iässä lapsi alkaa nostella päätään maatessaan vatsallaan.
2–4 kk:n iässä lapsi alkaa nojata kyynärvarsiinsa ollessaan vatsamakuulla. Vauva tavoittelee esineitä molemmin käsin ja yrittää tarttua niihin. 3-kuinen on kova potkiskelemaan.
4–5 kk:n iässä vauva tarttuu esineisiin kahdella kädellä ja vie kaiken tutustumisen arvoisen suuhunsa. Vauva myös oppii 5 kk:n kieppeillä siirtämään esineitä kädestä toiseen.
5–6 kk:n iässä lapsi pystyy potkimaan esineitä jaloillaan. Hän kääntyy selinmakuulta kyljelleen, siitä edelleen vatsalleen, ja kohta myös vatsamakuulta selinmakuulle.
6–7 kk:n iässä lapsi pystyy istumaan tukea vasten tai tukemalla itseään käsiinsä. Moni istuu ilman tukea 7–8 kk:n iässä.
8–10 kk:n iässä lapsi oppii ryömimään ja sitten konttaamaan. Osa lapsista ryömii ensin takaperin, joku jättää konttaamisvaiheen kokonaan väliin. Lapsi osaa jo istua selkä suorana ja seistä tuettuna. 9-kuinen seisoo jo usein tukea vasten ja saattaa yrittää kohottautua seisomaan. Lapsi pystyy tarttumaan lusikkaan ja kupin korvaan. Lapselle kehittyy niin sanottu pinsettiote eli hän osaa poimia pieniä esineitä peukalonsa ja etusormensa avulla.
12 kk:n iässä lapsi jo usein seisoo ilman tukea ja kävelee tuettuna tai ottaa ensiaskeleitaan. Lapsi osaa laskeutua seisoma-asennosta istuma-asentoon. Lapsi voi alkaa opetella syömään itse ja riisumaan vaatteitaan.