Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 248

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 248 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 248

#252192 Ilmoita asiaton viesti
maapalvelun neiti.
Participant

Tuon ikäinen vauva laitetaan neuvolassa hoitoalustalle selälleen, nostetaan eli vedetään käsistä varovasti ylöspäin ja katsotaan seuraako pää mukana vai retkottaako velttona taaksepäin. Katsotaan niskan jäntevyyttä. Ei mitenkään muuten testata pään kannattelua, koska se on liian aikaista kehittymättömälle rangalle, kaulalle ja lihaksille. Ei sitä erikseen kehuta vanhemmille, terv.hoit. jutustelee pehmeästi vauvalle: ”Oiii, hyvä, noiin sinä nätisti osaat, pää seuraa hyvin mukana.”

Kolmikuinen kääntyy mahaltaan selälleen, kannattelee mahallaan ollessa päätään, tuo ihmelapsi ei sitä vielä tee! Tärkeämpi on tuolta ihmelapselta tarkistaa Moron heijasteet, niistä Tuksu ei puhu mitään. Tuksu on taas tässäkin asiassa äärettömän tyhmä. Se ei ole kehumista, jos vauvalle jutellaan.

Tuksu on siinä ihan kujalla, kun ei osaa pukea lapselleen valkoisia puuvillaisia puhtaita alusvaatteita. Niiden päälle voi halutessaan vetää tuollaisia törkeän keinokuituisia epämukavia tutuviritelmiä ja saatanallisia Disneyvaatteita. Nuo hörsellykset on vauvalle epämukavia, haittaavat esim. normaalin liikkumisen ja liikkeiden opettelua. Noita hörsellyksiä ei saisi kauan pitää vauvan vaatteena. Ei varsinkaan vasten herkkää paljasta ihoa. Ei ihme jos lie jotain ihottumaa poskissa ollut, keinokuituiset pesemättömät ryysyt ei ole vauvan vaatteita.

Tuksu valehtelee: mikään iholla oleva syherö tai punoitus ei ole normaalia vauvalla. Eikä äidin hormonivaikutus näy punaisena syherönä poskessa! Jouluporsas puhuu pskaa. Silmäluomen punoittavasta ihomuutoksesta on sanottu, mitä tekee Tuksu? Blurraa lapsen virheet valokuvista piiloon! Porsaan lapsi on täydellinen, uskokaa jo!

Kuukauden lähes velttona nukkuneesta vauvasta ei yhtäkkiä tule 3kk ikäisen taitoista supervauvaa ja se on varma. Kunhan löyhyttelee. Tuksu tullut tuossa elvistelyn armolahjassa vaatturiukkiinsa hyvin vahvasti. Kohta se näätien joulukalenteri aukeaa..

 

PS: eilen illalla esittelemäni laukkukasa oli se vanha mamman tai Jassun muuttokuva. Siinä kasan päällä oli samanmoinen käsilaukku kuin Tuksun omassa kuvassa.