Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 248

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 248 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 248

#252634 Ilmoita asiaton viesti
Tuohi🧐Aivo
Participant

HARHAA VAIN: … Onko peräti niin, että mies on laittomasti maassa, jotain hämärää sisältyy emakon jo hävinneeseen postaukseen, jossa joku kaveri on innoissaan Poolin kiinnostuksesta jeesukseen, johon emakko toteaa ykskantaan ”kyllähän sitä alkaa kiinnostaa vaikka jeesus, jos on mahdollisuus saada työlupa ja paperit kuntoon.”

Todella valtava häikkä on kaverin paperi- ja työlupa-asioissa.

Déjà-vuna tulee mieleen se, että viime vuosikymmenen lopulla moni Suomeen tullut turvapaikanhakija yritti viimeisenä oljenkortenaan ilmoittaa kääntyneensä kristinuskoon saatuaan hylätyn turvapaikka-, tms. päätöksen. Nuo mamut arvioivat kääntymisen helpottavan Suomeen jäämistä.

Näin ollen suurin osa turvapaikanhakijoista ”liittyi” helluntaiseurakuntaan. Joissakin helluntaiseurakunnissa kasteen saa nopeasti, kun taas luterilaiseen uskoon kääntyvältä vaaditaan aikuiskasteen saamiseksi vähintään kolmen kuukauden kristinuskon opiskelua eli vastaavat taidot kuin rippikoulun käyneeltä.

Helluntaikirkon sisällä jokainen seurakunta voi itse päättää, milloin kastaa. Hellarit voivat kastaa esimerkiksi kahden tai kolmen tapaamisen jälkeen.

Noina aikoina näin eri helluntaiseurakuntien rakennusten edustalla lorvimassa näitä mamuja, joilla on se suojaväri, joka estää kritiikin ilmaisemisen heidän käyttäytymistään kohtaan. Jos kritiikkiä ilmaisisi, lyödään leimakirveellä otsaan leima persu.

Se siitä; oi aikoja, oi tapoja. Palataanpa Tunkkiin ja ”Pauliin:”

* Ruotsin poppamiesten pentecoastal church = helluntaikirkko

* pentecoastalism = helluntaiherätys, helluntailaisuus 002 Pal ja pastorit 8.11.2020