Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 255 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

#262642 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Kade3

Suomessa tärkeä neuvolakäynti 4 kk.ikäiselle ja vanhemmille. Ruotsista en tiedä miten menee.

Neljän kuukauden iässä tehdään laaja-alainen arvio kaikista lapsen hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavista tekijöistä. Laaja terveystarkastus sisältää arvion vanhempien hyvinvoinnista ja terveydestä sekä lapsen kasvuympäristöstä. Lääkäri, terveydenhoitaja ja perhe tekevät arvion tarvittaessa yhteistyössä muiden perheen kanssa työskentelevien ammattilaisten kanssa.

Kehityskäyrien mukaan:

3-4 kuukauden iässä vauva alkaa hahmottamaan oman suunsa toimintaa paremmin ja alkaa harjoitella erilaisia äänteitä: vauvat päristelevät, purskuttelevat, murisevat, kujertelu monipuolistuu ja jotkut jo nauravat ääneen.

5-6 kuukauden ikäinen vauva kokeilee yleensä äänivarojaan ja harjoittelee kiljuntaa. Yleensä viimeistään tässä vaiheessa lapsi osoittaa riemua kiljumalla ääneen ja nauramalla. Lapsen juttelu vastavuoroistuu ja äänteet monipuolistuvat entisestään.

7-9 kuukauden iässä vauva jokeltelee yleensä monipuolisesti. Hän alkaa ilmaista myös harmistusta, kun jokin mieluinen tekeminen keskeytetään tai tärkeä lelu otetaan häneltä pois.