Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 255 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

#263150 Ilmoita asiaton viesti
Tuohi🙂Aivo
Participant

Santas little helper: Mihin suuntaan Tunkki on menossa?

”Tulikin tässä hurjat mäet laskettua Levillä, tosin musta rinne on se, johon en mene (yhden kerran vahingossa ehdin laskea alas, enkä päässyt enää ylös, piti sukset ottaa pois ja kävellä rinne alas…)” (Jtuk)

Luulen tietäväni, mitä Tunkki tuolla tokaisullaan tarkoitti, koska tunnen varsin hyvin Levitunturin maastot ja laskettelurinteet. Levi BlackTapahtumain ilmeinen kulku: Tunkki pöhnäisenä nousi hiihtohissillä Levin huipulle.

Hän uhmallaan lähti laskemaan kokeneille laskettelijoille tarkoitettua Levi Black -maailmancup-rinnettä alas. Samanlaisia rinteitä on Keski-Euroopassa ja niistä saadaan tv-kuvaa harva se viikonloppu.

Levi Blackin ensimmäinen puolisko on hyvin jyrkkä. Päästyään jyrkän osuuden hengissä alas järkyttynyt Tunkki, etelänvaris, otti sukset pois jalasta ja käveli rinteen ala-asemalle.

Eli: hän ei uskaltanut enää laskea toista puoliskoa alas, vaikka se olisi ollut loivapiirteisempi osuus (< tuota Tunkki ei siis tiennyt, koska eihän hän tutustu rinnekarttoihin, -profiileihin).

Toisin sanoen: kuvalla rinteen kohdassa Tunkerois-dilemma Tunkki ei enää päässyt ylös, joten hän otti sukset jalasta ja käveli alas.

Oli vihdoin after ski -ryypyn aika. Tuplana.