Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 255 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

#263286 Ilmoita asiaton viesti
PiTiTu
Participant

Tässä muistinvirkistykseksi Artistille. Lähde ihmeellinen internet.

Teoston sivuilta:

Moni yrittäjä tai organisaatio käyttää musiikkia oman liiketoimintansa edistämiseen tai lisätäkseen kohderyhmänsä viihtyvyyttä. Musiikin käytöstä maksettavat lupamaksut ovat korvausta musiikintekijöille heidän tekemästään työstä ja tärkeä tulonlähde ammattimaisille musiikintekijöille.

Musiikin käyttölupa tarvitaan lähtökohtaisesti aina, kun tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia esitetään julkisesti tapahtumassa tai jossain mediakanavassa tai kun siitä valmistetaan teoskappaleita (tallentaminen).

av-arkki tietää kertoa seuraavaa:

Musiikin käyttöön tarvitaan aina lupa musiikintekijöiltä niin kauan kuin teoksen suojaaika on voimassa, eli tekijän elinajan sekä 70 vuotta hänen kuolinvuotensa päättymisestä. Tämän jälkeen musiikin käyttöön ei enää tarvita lupaa musiikin oikeudenomistajilta.

•Esitettäessä teosta julkisessa tilassa, tapahtumassa tai näyttelyssä Jos mediataideteoksessa on tekijänoikeuksien alaista musiikkia, tulee mediataideteosta esittävällä taholla (esimerkiksi galleria, festivaali, museo, tapahtuma) olla asianmukainen lupa esittää tekijänoikeuksien alaista musiikkia näyttelyssään tai tapahtumassaan.

Kansainvälinen kaunotar ja supersuosittu artisti on toki kunnioittanut näitä sääntöjä ja luvat on varmasti kunnossa joten huoleni on turha. Maksutkin on toki hoidettu, Tuksulle tyypilliseen tapaan!