Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 255 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 255

#263352 Ilmoita asiaton viesti
Rinde
Participant

Utelias kun olen niin googlea käyttäen löytyi netistä tällaisia kaunistautumisohjeistuksia (Raamatunlukijain Liiton sivut):

Ensinnäkin kysyjä pohtii. ”Haluaisin kysyä Raamatussa annetuista ohjeista naisten kauneudenhoitoon liittyen. Olen pohtinut jo kauan näitä Raamatun kohtia:

1. Piet. 3:3 ”Älkää pitäkö tärkeänä ulkonaista kaunistusta, älkää hiuslaitteita, kultakoruja tai hienoja vaatteita.” (Vanhassa käännöksessä vielä tiukemmin: ”Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista… ”)

1. Tim. 2:9 ”Samoin tahdon, että naisten kaunistuksena on hillitty esiintyminen, vaatimattomuus ja säädyllisyys – eivät tukkalaitteet, kultakorut, helmet tai kalliit vaatteet.”

1. Kor. 11:6, 14-15 ”Ellei nainen peitä päätään, hän voi yhtä hyvin leikkauttaa hiuksensa. Mutta jos kerran hiusten leikkaaminen tai pois ajaminen on naiselle häpeällistä, hänen tulee peittää päänsä.” … ”Opettaahan jo luontokin teille, että pitkä tukka on miehelle häpeäksi mutta naiselle kunniaksi. Pitkät hiukset on annettu naiselle hunnuksi.”

Vastaajan mukaan tuo vika kohta on voinut liittää säädyllisyyteen ja siihen, että naisen pitää peittää päänsä (huntu). Miten omiin hiuksiin liitetty muovi palvelee tätä tarkoitusta ja tavoitetta, on edelleen kai ratkaisematta.