Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 260

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 260 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 260

#270092 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Ruotsissa kasteella ei anneta nimeä, lapsella on oltava virallisesti jo nimi koska se mainitaan kasteessa. Ruotsissa kastetaan kaiken ikäisiä,lapsia ja aikuisia. Kastetusta tulee ainoastaan seurakunnan jäsen. Suomessa kasteessa myös annetaan virallisesti nimi, joten tämä poikkeaa käytännöstä miten Ruotsissa toimitaan, siksi se on Suomessa hieman juhlallisempi tilaisuus.

Kun lapsi on täyttänyt 14-vuotta, Ruotsin kirkko pyytää lasta vahvistamaan kasteensa.

Kummankaan vanhemman Ruotsissa ei tarvitse kuulua kirkkoon mutta heidän on yhdessä sovittava lapsen kasteesta kirkkoon. Ruotsissa vanhemmat päättävät ottavatko lapselle kummin, tämä ei ole pakollista, ei ole pakko ottaa. Suomessa virallisesti on oltava kaksi kummia.  Ruotsissa tätä kutsutaan myös sponsoriksi. Sponsorin on kuuluttava kirkkoon, se on ainoa vaatimus, jos sellaisen ottaa. Ruotsissa  kummi/sponsori huolehtii kristillisestä kasvatuksesta jne. kuten Suomessakin. Ruotsissa lapsella on kasteessa päällä kastemekko tai vaan ihan omat vaatteet. Kastemekon saa lainaan seurakunnalta jos ei ole omaa.

Harvoin lapsen kastekakussa on lapsen nimi mutta jokainen juhlii tyylillään, etikettivirhe se on kylläkin  🙂 Jokainen tyylillään.