Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 261

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 261 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 261

#270822 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Solnan suttura
Kyllähän isovanhemmat lasta hoitavat varmaan joka perheessä tarpeen mukaan, mutta sijaisvanhempana homma taitaa olla ihan muuta.Enemmän vastuuta.Yleensä vanhemmat kantavat lapsestaan vastuun ja isovanhemmat hellii, mutta ei ympäri vuorokauden.

Luin joskus lapsen huostaanotosta jossa lapsen mummi ei saanut kun kovan tappelun kautta lapsenlapsensa itselleen.

Syynä että lasu katsoi että mummi oli mahdollistanut lapsenäidin (tyttärensä) päihdeidenkäytön jo ennen huostaanottoa, ottamalla ryyppyreissujen ajaksi lapsen hoitoonsa. Mummi oli vedonnut että oli tehnyt tyttärestään ja lapsesta lastensuojeluilmoituksen, mutta kauan oli mennyt ennenkun lasu oli suostunut sijoittamaan lapsenlapsen mummilleen ja katsomaan miten se sujuu. Äidillä on lapseensa tapaamisoikeus mutta valvottuna, eli myös lasu on tapaamisissa mukana, ei pelkästään mummi joka hoitaa lapsen.

Kaikki siis liittyy kaikkeen, ei ikä ja terveys vaan, pystyykö ajattelemaan lapsenlapsen etua vai lapsensa etua. Jos mahdollistaa lapsen äidin hullutukset, eikä lapsi pysty palaamaan äidilleen niin silloin sijoitus muualle ainoa ja parempi ratkaisu. Nämä tapaamisoikeudet tässä suhteessa tärkeitä miten äiti alkaa lastansa hoivaamaan itse. Kyse ei ole äidin ”rakkaudesta” lapseen vaan lapsen etuisuus.