Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 264

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 264 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 264

#278031 Ilmoita asiaton viesti
Älykkö mopsi
Participant

Muutama ihan teoreettinen kysymys, neutraalilta pohjalta. Kuka maksoi Liljenbölen ja kanakopin vuokrat ym. kulut? Kuka kustansi uusia mööpeleitä maaseutu residenssiin, pihakalusteita myöten? Kuka maksoi fenolin randyn häämekon yms. rääsyjä? Kuka maksoi matkan jeesusprofessorien konferenssiin? Kuka osti ripLolan? Kuka osti Blöön Kanadasta ? Kuka osti Bruunon Unkarista?

Missä kulkee anteliaisuuden, ”auttamisen”  ja kuppaamisen raja? Voidaanko iloisen antajan tulotaso ja omaisuus suhteuttaa ”lahjojen” kohtuullisuuteen, prosenttilaskulla tms? Missä kulkee pyytämisen ja kerjäämisen raja?

Kuka vastaisi näihin?

Loisivat ja lokkeilevat kesävieraat ovat kai monen hamraan taviksenkin riesa olen ymmärtänyt. Tullaan (melkein. kutsumatta kesämökille, ollaan alustavasti viikko, tuodaan tuliaiseksi kahvipaketti ja pullapitko ja odotetaan täysihoitoa, ruokaa ja palvelua kun itse lomaillaan. Pois ei saada häädettyä millään kun asettuvat taloksi, ihan kuin tuksu keikkamajoituksiin. Niin että ei tukiaaniset poikkea hamraasta massasta mitenkään, on veijo sitten kutsunut tuksut sinne, tai sitten tuksu kutsunut tuksut loviisaan. Nämähän on kesäliitteiden vakiokamaa, otsikolla kauheat kesävieraat. Osaa ne muutkin kuin tukiaaniset.