Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 264

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 264 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 264

#278781 Ilmoita asiaton viesti
Tuohi🙂Aivo
Participant

Sormi näyttää kuuluvan toiseen kiinteistöön tuohiksen kartan mukaan? (Mopsi)

Tonttien rajat ovat kartassa siis punaisilla katkoviivoilla.

Vaikuttaa siltä, että vedenpinta on ollut aiemmin korkeammalla tuolla seudulla, ja siksi rannassa kulkeva tonttiraja ei liity nykyiseen rantaviivaan.

Kun vedenpinta on laskenut alemmas, uudelle tasolle, on siis syntynyt vesijättömaata, joka on rannan tonttirajan ja nykyisen rantaviivan välinen alue. Sormimainen niemi on juuri vesijättömaalla.

Kiinteistöjärjestelmässä ja kartoissa rajat eivät seuraa luonnonolosuhteita, vaan pysyvät paikallaan. Useimmiten veden alta paljastuva maa on kyseisen vesialueen omistavan osakaskunnan omaisuutta.

Kesämökkitontin omistajalla on kuitenkin yleensä oikeus lunastaa rantaviivaansa ilmaantunut maakaistale. Asiasta pitää tehdä hakemus Maanmittauslaitokselle. Tällöin raja muutetaan lunastus- ja maanmittaustoimituksessa, joka on Maanmittauslaitoksen maksullinen palvelu. Tässä lunastuskaupassa on lisäksi maksettava vesijättömaan omistaneelle osakaskunnalle maan hinta. 014 #klamuurplus Lehtoniemen mansioni - Lapinluhdantie 20, Varkaus - vuoden 1998 maastokartalla 1-20 000Sininen nuoli osoittaa Tukiaisten Lehtoniemen mökin paikan.