Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 268

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 268 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 268

#286680 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Tähän väliin löysin Raamatun tulkintaa mitä sen mukaan tapahtuu kuoleman jälkeen. Tämä ei käy yksiin monenkaan lahkon katsomukseen. Jos vainaja siunataan luterilaisessa kirkossa niin kristillisen näkemyksen mukaan vainajan paikka on haudassa, ei vielä taivaassa. Eli sinne ei lähdetä kavereita tai muita sukulaisia moikkaamaan ihan heti tai ei ehkä vuosituhansiin.

Kuollessaan ihmiset eivät mene taivaaseen eivätkä helvettiin. Heidän ruumiinsa odottavat haudoissa ylösnousemuksen päivää.  ”Kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin” (Joh. 5:28,29).

  • ”Elävät tietävät, että että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Eikä heillä ole milloinkaan enää osaa missään, mitä tapahtuu auringon alla — Myös heidän rakkautensa, vihansa ja intohimonsa on jo aikoja mennyt, — ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta tuonelassa [haudassa], jonne olet menevä”
    – Saarn. 9:5,6,10
  • ”Eivät kuolleet ylistä Herraa, ei kukaan hiljaisuuteen astuneista”
    – Ps. 115:17
  • Kuolleisiin ei voi olla yhteydessä (Job 14:12,21).
  • Jeesuksen tulo kuninkuudessaan on vielä edessäpäin (Matt. 25:31). Vasta sen tapahtuessa kuolleet nousevat Jeesuksen luo (1. Tess. 4:15-17).