Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 268

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 268 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 268

#286683 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Tuksun pyytämä korvausvaatimus Jumalalta maksaa Saatanan pahat teot on … huvittavaa ja syntistä ahneutta. Tosi uskovaisen elämässä ei hallitse Saatana, ulkoistaminen on helpompaa kuin ottaa oma vastuu typeryydestään. 😉

Kristillisen kirkon ja raamatun mukaan

Saatanan olemassaolo ei vähennä millään tavalla ihmisen moraalista vastuuta elämästään. Syntiinlankeemusmyytin puhuva käärme, jota pidetään yleisesti Saatanan symbolina, ei poista kertomuksen ihmisen vastuuta valinnoistaan, vaikka hän syyttääkin käärmettä. Jokainen on vastuussa koko elämästään itse. Vaikka ihminen on langennut, hän ei kuitenkaan ole muuttunut demoniksi. Siten Saatanan ja turmeltuneen ihmisen välillä on merkittävä ero. 

Kristillisen uskon mukaan Kristuksen ristin ja ylösnousemuksen kautta häneen uskovat ovat vapautettuja synnin, kuoleman ja Saatanan vallasta. Kristuksen työn ansiosta Saatana on sidottu.

Uskovaista ihmistä Saatana ei hallitse vaan uskovan ihmisen oma moraali ja omatunto, tehdä oikein tai väärin. Toki omat valinnat ja teot on helpompi ulkoistaa muille, vaikkapa Saatanalle jos ei tekemisistään tai niiden pois jättämisestä kanna vastuuta. 

Kyllä Jumalan on tainnut lyödä hanskansa naulaan ajat sitten.