Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 268

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 268 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 268

#286842 Ilmoita asiaton viesti
Kyöpeli
Participant

Siis kyllä kai tuo Snorkly voi toimia…? Ei siinä väitetä, että sillä kovin syvälle pääsisi: sivuilla puhutaan 1,5 metristä. Se vaatii sen, että ulosmenoilman saa ohjattua veteen eikä takaisin sinne putkeen. Toinen vastaan tuleva kysymys on, jaksaako hengittää sisään, kun vesi puristaa keuhkoja ympäriltä. Jotenkin vain arvelisin, ettei tuo vielä 1,5 metrissä ole ongelma.

Tuskin sellainen venttiili, joka päästää ilmat veteen puhallettaessa mutta sulkeutuu sisäänhengityksen ajaksi, on mahdoton tehdä. Se, miksei sitä ei ole yleisessä käytössä, johtunee yksinkertaisesti siitä, että 1,5 metrin syvyydessä snorklaus ei liene niin ihmeellistä verrattuna pinnalla snorklaukseen. Sunnuntaisnorklaajat eivät uskalla mennä veden alle, vaikka voisikin hengittää, varsinkin kun se vaatii painovyön, jos on yhtään fläsää. (Hengittämisessä on se dilemma, että täydet keuhkot kelluttavat; sitä vaikeampi pysyä pinnan alla.) Taitavammat snorklaajat eivät tuota tarvitse, sillä noin pieniin syvyyksiin pääsee pidättämällä hengitystä. Mutta jos nyt jostain syystä olisi tärkeää viettää pitkiä aikoja juuri tuollaisessa syvyydessä, kyllä se varmaan voi toimia.

 

Mietin, voisiko tuo onnistua jopa ilman venttiiliä, jos puhaltaisi ulos nenän kautta. Silloin pitäisi olla pelkät uimalasit maskin sijasta, ja niillähän ei myöskään voi mennä syvälle, koska silmien alueen painetta ei pysty tasaamaan, mutta kyllä nyt 1,5 metriin.