Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 269

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 269 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 269

#287352 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

 Prozac
Raamattu ei kiellä tuhkausta (polttohautaus kuten asian ilmaisit). Jos kieltäisi yhtään tuhkauurnaa ei hautausmaalle laskettaisi, yhtään tuhkattavaa vainajaa pappi ei siunaisi viimeiselle matkalleen, eikä erikseen perustettaisi muistolehtoja jossa on ainoastaan tuhkattuja vainajia.

Joskus kristityt ovat miettineet miten viimeisenä päivänä vainajalle voi antaa uuden elämän jos ruumis on tuhkattu, samoin kun arkkuhaudatunkin, jossakin vaiheessa arkku ja ruumis hajoavat ja häviävät multaan. Eli ruumista ei ole kuten ei tuhkaustapauksessakaan.

Vainajat ovat odotelleet viimeistä päivää haudoissaan tuhansia vuosia, nykyään näin pitkä aika ei ole mahdollista, hautapaikan menettää jos ei lunasta lisäaikaa tai omaiset jättää haudan hoitamatta. Hoitamaton hautapaikka siirtyy seurakunnalle takaisin.

Lain mukaan hoitamaton hauta voidaan poistaa. Ensin asetetaan muistutuslappuja.

Nykyisin hautapaikka on 25 vuotta, aikaa voi jatkaa suku, jos haluaa pitää paikan pitempään, mutta tuon ajan jälkeen hautaan siunataan uusi vainaja, koska edellinen vainaja on jo maatunut ja hänen hautarauhaa ei rikota. Jos hautaan siunataan sukulainen niin toki silloin paikka pysyy suvulla /perikunnalla, eikä tuntemattomia samaan hautaan laiteta.

Hautapaikan omistaa seurakunta ja paikka on ns. vuokralla. Muistomerkin ( hautakivi, risti, tms) omistaa perikunta ja sekin on sitten perikunnan siirrettävä pois kun vuokra-aika päättyy, eikä aikaa ole jatkettu tai haudattu sinne sukulaista. Hoitamattoman haudan muistomerkin poistaa seurakunta.