Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 269

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 269 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 269

#287776 Ilmoita asiaton viesti

Reiluuden nimissä ammuttakoon taas alas myös tuo törkeä kunnianloukkaus ja välillä mainittu vanha kunnon herjaus.

Herjausta lakimme ei tunne. Se on ikivanha termi, jota Johanna mielellään käyttää, mutta sitä ei enää pykälistä löydy.

Kunnianloukkaus, on se sitten törkeä tai lievempi, vaatii monta toteen näytettyä seikkaa, joista oleellinen on se, että väittämän tulee olla valheellinen ja aiheuttaa kohteelleen toteen näytetysti taloudellisia menetyksiä sosiaalisen häpeän lisäksi.

Törkeän kunnianloukkauksen merkit voivat täyttyä esimerkiksi silloin, jos joku sosiaalisessa mediassa väittää nimeen yhdistäen tietyn henkilön olevan pedofiili, raiskaaja tai murhaaja ilman näyttöä (vink, vink).

Huonot käytöstavat tai ikävä palaute taas eivät ole kunnianloukkauksia, vaikka ne hipiää niin katkerasti kirvelisivätkin.

Kovin huonosti Johanna lakia tuntee, vaikka siitä olisi omakohtaista kokemustakin.

Case Ingerttilä

”Tukiainen oli Facebook-sivullaan esittänyt Susanna Ingerttilästä valheellisen vihjauksen siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä Ingerttilälle. Tukiaisen perusteettoman vihjauksen mukaan Ingerttilä olisi eräissä häissä saattanut pahoinpidellä Tukiaista, eli täten Tukiainen oli vihjannut, että Ingerttilä olisi syyllistynyt rikokseen.”

”Johanna Tukiainen on tunnustanut menetelleensä syytteessä selostetuin tavoin. Tukiainen on pääkäsittelyssä useaan kertaan korostanut julkisuuden henkilön asemaansa, joten hänen on täytynyt ymmärtää, että hänen Facebook-päivityksensä lukee moni henkilö, joista osa saattaa pitää kirjoitusta totena samoin kuin että tietyt aikakauslehdet saattavat toistaa viestin ja levittää sitä entistä laajemmalle. Tukiaisen Facebook-päivitystä olikin toistettu Hymy-lehden internet-sivustoilla ja Seiska.fi-sivustoilla (kirjalliset todisteet). Koska myös Ingerttilä on jonkin verran esiintynyt julkisuudessa, valheellinen väite on ollut erityisesti omiaan aiheuttamaan vahinkoa ja kärsimystä tälle.”

”Johanna Tukiainen on syyllistynyt siihen rikokseen, josta hänelle on syytekohdassa vaadittu rangaistusta. Syytteessä kuvattu menettely on näytetty toteen asianomistajan ja todistajan kertomuksilla sekä kirjallisilla todisteilla.”

”Johanna Tukiainen on syyllistymällä tahallisiin rikoksiin aiheuttanut asianomistajille vahinkoa ja on vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n 1 momentin sekä 5 luvun 1 §:n nojalla velvollinen korvaamaan sen.”

”Tukiainen häviää asian ja on oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain 9 luvun 8 §:n 2 momentin ja oikeudenkäymiskaaren 21 luvun 1 §:n nojalla velvollinen korvaamaan asianomistaja Ingerttilän oikeudenkäyntikulut.”

”Johanna Tukiainen velvoitetaan suorittamaan Susanna Ingerttilälle korvauksena loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 2 500 euroa (viivästyskorkoineen 13.10.2014 lukien) ja Ingerttilälle aiheutuneesta taloudellisesta vahingosta 1 600 euroa (viivästyskorkoineen 24.2.2015 lukien sekä korvauksena oikeudenkäyntikuluista 2 356 euroa (viivästyskorkoineen 3.4.2015 lukien).”

Maksettavaa yhteensä 6 456 euroa.