Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 272

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 272 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 272

#292184 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Mediapersoona Johanna Tukiaisen, 43, huumesyyte on kaatunut Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä peruutti syytteen, koska kohublondi pystyi osoittamaan, että hänellä on lääkemääräykset pillereihin, joita syyte koski.

Seiska uutisoi asiasta viikko sitten, ja oli seuraamassa käräjiä viime torstaina, mutta ne peruutettiin viime hetkellä.

Syyttäjä vaati Johannalle toissijaisesti rangaistusta lääkerikkomuksesta, mutta sekin meni nurin, koska syyteoikeus oli vanhentunut. Lääkerikkomuksen syyte olisi pitänyt nostaa jo tämän vuoden tammikuussa.

”EI ENÄÄ LÄÄKKEITÄ”

Tapaus sattui tammikuussa 2019, kun Johanna oli tulossa Tallinnasta Suomeen.

Tuolloin kohublondi jäi tullissa kiinni, kun hänen matkatavaroistaan löytyi huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita.– Ensin asiaa selviteltiin tullissa. Minulla oli lääkkeisiin vaadittavat sähköiset reseptit, Johanna kertoo.– Siitä huolimatta jouduin kahdeksi tunniksi poliisikuulusteluihin, hän jatkaa.Lopulta viranomaiset takavarikoivat lääkkeet.– En saanut niitä enää itselleni, sillä poliisi heitti ne roskiin. Mikä on törkeää, sillä minullahan oli niihin vaadittavat reseptit. Lääkkeet olivat vain omaan käyttööni, hän muistuttaa.– Tosin enää en noita vahvoja lääkkeitä edes tarvitse.

“JUMALALLE KIITOS”

Johanna sai yllätyksekseen kesäkuussa tietää, että syyttäjä hakee hänelle rangaistusta. Seiska otti Johannaan yhteyttä vain muutamia päiviä ennen istunnon alkua. Seiskan puhelun jälkeen Johannan asianajaja toimitti tarvittavat paperit syyttäjälle, joka lopulta perui syytteet.– Jumalalle kiitos. Silti tämä kaikki on aiheuttanut minulle ja läheisilleni mielipahaa, etenkin kun syksy on ollut muutenkin raskas, Johanna totesi viitaten Jasmine-siskonsa yllättävään poismenoon.