Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 272

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 272 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 272

#292226 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Syyttäjä on 5.10.2021 ilmoittanut peruuttavansa syytteen ja muut vaatimukset kummankin syytekohdan osalta.

Tukiainen oli 4.10.2021 toimittanut syyttäjälle lääkemääräykset haastehakemuksessa mainituista lääkevalmisteista.

Näin ollen ja huomioon ottaen ratkaisu KKO 2013:12 epäilty menettely voisi tulla enää arvioitavaksi mahdollisena lääkerikkomuksena huumausainerikoksen sijasta.

Syyteoikeus lääkerikkomuksen osalta oli vanhentunut. Tukiainen on 5.10.2021 ilmoittanut, ettei hän vastustanut syytteiden peruuttamista.”

Syytteen mukaan Tuksu ei ollut esittänyt lääkkeistä tarvittavia papereita, Seiskassa kertoo että hänellä oli sähköiset reseptit ja tullin kautta siitä huolimatta poliisikuulusteluun.😁 Huumeainerikos vanhenee 5 vuodessa mutta syyttäjälle toimitetut reseptit kaatoi huumesyytteen. Lääkerikkomuksesta olisi varmalla tullut tuomio mutta ehti vanhentua juttu tällä nimikkeellä. Tuksu kiittää Jumalaa ettei rikollisesta toiminnasta joutunut vastuuseen, tuskin sillä mitään tekemistä asian kanssa mutta menköön noin.😂  Asia jäi sillensä, kanteesta ei luovuttu. Syyttäjä voi  hankkia lisätodisteita ja tuoda asian uudelleen oikeuteen huumerikoksena. Se jää nähtäväksi toimiiko näin.

Kanteesta luopuminen merkitsee sitä, että kantaja luopuu samalla lopullisesti oikeudestaan esittää kanteessa tarkoitettua vaatimustaan. Luopumisen seurauksena kanne hylätään, jolloin kantaja ei voi enää nostaa samassa asiassa uutta kannetta.

Kanteen peruuttamisella kantaja lopettaa kanteensa ajamisen ja vetää sen pois tuomioistuimesta. Kanteen peruuttamisen johdosta asia jää sillensä. Tällöin sama kanne voidaan laittaa myöhemmin uudelleen vireille.

 

No pahoinpitelyjutut ei ole vanhentuneet joten vielä ei ole Suomen puolella kuivilla.