Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 275

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 275 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 275

#296816 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja lapsi

Lapsikaan ei saa olla oma itsens√§ ūüė• N√§m√§ muokatut kuvat ovat rumia. Muokkaa Tuksu omat kuvat miten naurettavaksi haluat, mutta anna lapsen olla kuka oikeasti on. √Ąl√§ vie lastasi mielikuvitusmaailmaasi, se ei ole tervett√§. Kasvata lapsesi hyv√§√§n itsetuntoon hyv√§ksym√§ll√§ h√§net omana itsen√§√§n, √§l√§ siirr√§ omaa heikkoa itsetuntoasi lapseesi. Te olette kaksi eri ihmist√§, etk√§ omista lastasi, h√§n on oma yksil√∂ns√§.

Vanhempi voi tarjota lapselle ruokaa, vaatteita, turvallisen kodin ja antaa kaikki lapsen haluamat lelut, mutta vanhempi voi silti olla poissaoleva, epäkypsä vanhempi. Elämä on tietenkin helpompaa, kun ei tarvitse kantaa vanhemmuuden tuomaa vastuuta.

Epäkypsä vanhempi viettää enemmän aikaa itsekseen tai kavereiden kanssa kuin lapsensa kanssa. Hän ei osaa olla positiivinen roolimalli lapselle. Omien tarpeiden täyttäminen on epäkypsälle vanhemmalle kaikkein tärkeintä. Usein käy niin, että äiti painostaa lapsen isää olemaan enemmän läsnä lapsen elämässä. Epäkypsä vanhempi ei halua tai osaa kypsyä aikuiseksi, vaan pysyy ikuisena teininä.

Vanhempien erottua dominoiva, epäkypsä äiti saattaa kääntyä toista vastaan. Tämä on ikäänkuin kosto tapahtuneelle erolle. Tätä tapahtuu surullisen usein.

Ehkä vastuuntunnottoman vanhemman on  kasvattanut poissaoleva vanhempi.  Se ei silti oikeuta tällaiseen käytökseen. Vastuullinen, rakastava ja positiivinen vanhempi ei ole pelkästään elintärkeä lapsen terveelle kehitykselle, itsevarmuudelle ja hyvälle itsetunnolle, vaan se antaa mahdollisuuden myös vanhemmalle itselleen sitoa omat haavansa, jos hän kasvoi poissaolevan vanhemman kanssa.