Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 275

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 275 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 275

#296837 Ilmoita asiaton viesti
daria
Participant

Ankan valmistukseen sen verran, ammattikokkien ohjeilla Tuksu kai sen valmisti:

Aseta ankat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja kuumenna. Paista, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja saanut kauniin värin. Käännä rinnat ja paista toiseltakin puolelta parin minuutin ajan. Nosta ankanrinnat 200-asteiseen uuniin paistumaan vielä 4-8 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on 55 astetta.

Kokonaisen ankan valmistusohje:
Mausteseos:
3 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl sokeria
1½ rkl hunajaa
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Pese ja kuivaa ankka.

Sekoita mausteet ja hiero niitä ankan ulko- ja sisäpintaan. Anna ankan maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Aseta ankka ritilän päälle ensin rintapuoli alaspäin ja paista noin tunti. Käännä, ja paista vielä noin tunnin ajan. Valele ankkaa paistamisen aikana pellille valuvalla nesteellä. Ankka on kypsä, kun siitä pistettäessä valuva neste on kirkasta.

Annos ei vaan muistuttanut minusta ankkaa, tuli mieleen palapaisti. No, se siitä ruuasta.