Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 279

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 279 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 279

#303650 Ilmoita asiaton viesti
maapalvelun neiti.
Participant

Psykonarsku, kysyit tuolla tietoja, että onko Porkkanan sisarella ollut minkäänmoisia taipumuksia pers-elvistelyyn tms. Kyseinen miekkonen ei ole julkisuuden henkilö, joten en voi täällä niitä aikalaisten kertomuksia kommentoida. Liitän sinulle tähän kuitenkin tekstin, jonka kirjoitin palstalle 1.12.2020:

 

Saunasta tulikin mieleeni nyt jo edesmennyt ukki-vaatturi. Kalenteriluukusta aukeaa näkymä Lehtoniemen mansardikattoisen talon pihapiiriin 70- luvulla. On kesäinen kaunis lauantai-ilta. Vaatturin upouusi – tietysti kaupungin hienoimpiin kuuluva – Volvo 242 kiiltelee talon nurkalla. Vaatturi on kallistellut kuppia nuoremman miekkosen kanssa ja ovat lämmittäneet rantasaunan. Ilo yltyy illan mittaan sen verran, että vaatturi innostuu tapansa mukaan lähtemään kylille kapakkaan. Asiassa ei olisi mitään supisuomalaista kummempaa, mutta tukiaanisen siitä tekee se, että miekkoset naureskellen kietaisevat vain pelkän saunapyyhkeen lanteilleen. Riemuissaan pinkaisevat putipuhtaina nakupelleinä vain pyyhe lanteilla suoraan saunasta pihalle ja hienon uutuuttaan kiiltävän Volvon takapenkille: Me lähdetään nyt baariin!

Ja tosiaan, herrat meni pelkissä pyyhkeissä kapakkaan ryypylle. Menoa mahdollisti se, kun vaatturi oli kaupungin rikkaimpia miehiä ja levitteli rahaa surutta.