Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 287

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 287 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 287

#316799 Ilmoita asiaton viesti
Ilmaset verot
Participant

Ei Tuksu pysty ryhdistäytymään tai ottamaan itseään niskasta kiinni, ellei siinä oikeasti tapahdu joku jumalallinen väliintulo. Mun mielestä ne, jotka sanoo, että Tuksu voisi muuttaa elämänsä heti huomenna, jos hän vain oikeasti tahtoisi, ovat kauniisti sanottuna täysin ylioptimistisia. Tuksu on pämpännyt ja laiskotellut yli 20 vuotta, mistä se nyt löytäisi taidot tai sisäiset voimavarat muuttua. Ei sillä oikeasti ole niitä enää. Tuksulla on mahdollisesti pahoja mielenterveyshäiriöitä ja addiktioita eikä hän ole edes nuorena työskennellyt kovasti minkään tavoitteen eteen. Ja nyt hän sitten vain voisi päättää, että laitanpa elämäni kuntoon?

Vertailun vuoksi kysyn, että kuinka moni täällä on nyt ylipainoinen laihdutusyrityksistä huolimatta? Miksi olette lihavia, jos ette halua olla lihavia? Teillähän ei ole mielenterveysongelmia, addiktioita ja olette vaikka opiskelleet yliopistotutkinnon ja olette töissä. Teillä on siis paljon paremmat lähtökohdat laihdutukseen kuin Tuksulla on yhtään mihinkään. Ette kuitenkaan ole onnistuneet laihdutuksessa, vaikka voisitte muuttaa elämänne heti huomisesta (tai vaikka tänään!).

Ja kenenkään ei sitten oikeasti tarvitse kertoa miksi on lihava. Halusin vaan tuoda esiin, että tuollaiset kohtuullisen pienetkin elämänmuutokset voivat olla hankalia täyspäisillekin, niin miten mahdottomia tuollaiset totaaliset elämäntapamuutokset ovat pahasti mieleltään sairaille ihmisille. Mun mielestä vaan toi ”kannustus”, että Tuksu voisi muuttaa elämänsä, jos hän vain sitä haluaisi, ei ole pätkääkään realistista. Sama kuin sanoisi vakavasti masentuneelle, että yritä etsiä elämästä niiden hyviä puolia ja ole optimistinen. Kiva, mutta ei se oikeasti onnistu noin.