Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 290

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 290 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 290

#321192 Ilmoita asiaton viesti
Undu Laatti
Participant

Deepl osaa suomea googlea paremmin:
”Bromstensgården on hätä- ja tutkimuskoti Spånga-Bromstenissa. Kun perhe tai nuori muuttaa Bromstensgårdeniin, nimitetään välittömästi neljän perheohjaajan tiimi, joista kaksi työskentelee päivisin ja kaksi aikataulun mukaan. Teemme tiivistä yhteistyötä perheiden kanssa heidän jokapäiväisessä elämässään Bromstensgårdenissa. Kirjoitamme ja raportoimme havainnot perheille. Ohjaamme, tuemme ja käynnistämme muutoksia tutkinnan aikana ilmenevissä tilanteissa. Työskentelemme myös keskusteluissa ja tapaamisissa sekä vanhempien että lasten kanssa. Perhetutkijat työskentelevät perheiden kanssa prosessimuotoisesti ja pyrkivät esimerkiksi auttamaan perheenjäseniä löytämään uusia tapoja kommunikoida keskenään. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti ja suunnittelevat työnsä perheiden ja toimeksiantajien kanssa laaditun toteutussuunnitelman pohjalta. Tähän voi sisältyä esimerkiksi:

– syvähaastatteluaika

– aika pelastuslinjalle

– viikoittaiset aikataulutetut keskustelut ja prosessikokoukset

– suunnitellut ”tässä ja nyt” -keskustelut (palaute kirjallisista havainnoista).

– aikataulutetut keskustelut lasten kanssa BBIC:n tarvitsemien osa-alueiden perusteella.

– suunnitellut vuorovaikutustoiminnot, kuten BOF-leikki (hiekkalaatikkoleikki vanhemman ja lapsen kanssa), Marte Meo -periaatteisiin perustuva kuvaaminen ja aikaa elokuvajaksojen analysointiin.

– SAM-ajat (Conversation – Activity – Meeting, keskustelu – toiminta – tapaaminen), jonka tarkoituksena on luoda tapaaminen vanhemman ja lapsen välille.

– kotikäynnit henkilökunnan kanssa.

Henkilöstöryhmä saa joka toinen viikko ohjausta, joka perustuu systeemiteoreettiseen lähestymistapaan. Lopullinen arviointi laaditaan BBIC-kolmion perusteella, ja se sisältää seuraavat osatekijät: lapsen tarpeet – vanhempien kyvyt – perhe ja ympäristö.

Vuodesta 2007 lähtien BBIC (Lasten tarpeet keskiössä) on ollut pysyvä toimintamalli. Tutkimuksessa noudatetaan BBiC:n tutkimuskolmion otsikoita ja keskitytään sosiaalipalvelujen erityiskysymyksiin. Näin saadaan kuva lapsen tarpeista, vanhempien kyvystä vastata niihin sekä verkoston ja ympäristön vahvuuksista ja heikkouksista.”

Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)