Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 306

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 306 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 306

#353787 Ilmoita asiaton viesti
Megabnäätä
Participant

Se mitä mä elsuista tiedän, ystäväni on pitänyt löytöeläintaloa johon näitä elsun kohteita kuskattiin, niin joko poliisi kutsuu elsun paikalle, jos käynnin yhteydessä huomaavat jotain hälyyttävää eläimen pidossa tai jos omistaja esim. pidätetään, on kuollut, kyvytön hoitamaan eläintä jne.

Elsu pyytää poliisia yleensä tueksi, kun epäilevät että heihin kohdistuu uhkaa, tai että heitä ei päästetä sisälle tai tarkistamaan eläimen olosuhteita, kuntoa, ell todistuksia tms. Elsut ei mun ymmärtääkseni siis ilman omistajan lupaa pääse asuntoon sisälle muuta kuin poliisin kanssa.

Jos karanneen koiran kohdalla kyse on ihmisille tai muille eläimille vaarallisesta koirasta, niin silloin poliisi tulee myös paikalle ja lassoavat koiran jos pystyvät, tai äärimmäisessä tapauksessa ampuvat. Aikanaan naapurilta karkasi kaksi aggressiivista isoa koiraa rivitaloalueella, ja silloin onneksi poliisit saivat ne lassottua, ja omistaja teki sitten myöhemmin koirien suhteen omat ratkaisunsa.

Tuksun kohdalla kyse voi olla myöskin siitä, että on ilmoittanut koiran varastetuksi, kaapatuksi ja dognapatuksi. Tai sitten joko uhasta tai asuntoonpääsystä.