Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 309

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 309 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 309

#360642 Ilmoita asiaton viesti
Älykkö mopsi
Participant

Voihan se oikeudenkäynti vielä maaliskuullekin ehtiä. Mutta varmaan nyt on ollut, tuksun omienkin kertomusten mukaan, tapaamisia viranomaisten kanssa kaappaustuomion julistamisen jälkeen, ja niissä on pyritty selvittämään rikollisen psyykkistä tilaa. Ei kai ne ihan (turhia) jutteluita ole ollut. Ja ketään omaista tms. tunkin etuja valvomassa ei ole, perhe on jättänyt lampaan susien armoille pärjäämään yksin. Köykyn wikilinkin mukaan

”Vajaavaltaiseksi julistaminen on henkilön toimintakelpoisuuden rajoittamisen äärimmäisin muoto. Vajaavaltaiseksi julistamisesta päättää tuomioistuin. Täysi-ikäisen henkilön toimintakelpoisuuden rajoittaminen edellyttää, että henkilö on kykenemätön huolehtimaan taloudellisista asioistaan ja että hänen etunsa on siksi vaarassa. Pelkkä lääketieteellinen diagnoosi, esimerkiksi psyykkinen sairaus tai dementia ei oikeuta rajoittamaan kenenkään toimintakelpoisuutta. Kun henkilö julistetaan vajaavaltaiseksi, tuomioistuin ei täsmennä toimintakelpoisuuden rajoituksia, vaan rajoitukset määrittelee suoraan holhoustoimilain 23–28 §.”

En tiedä millä perusteella todetaan taloudellisesti kykenemättömäksi. Maallikon ajatuksella henkilöllö jolla ei ole aikuisikäisenä ollut hetkeäkään säännöllisiä tuloja, joka on ollut muiden elättämä ja kustantama loinen, jolla pitkä ulosottolista, joka ei maksa veroja satunnaisista tuloistaan (jotka tuhlaa kaikkeen turhaan kuten tekotukkaan, mikä tietenkään ei ole tässä oleellista) täyttäisi hyvin kriteerit, mutta kuten sanottu, en ole perillä laki asioista.

Tissi asiaa 😁. Kaikilla tuksuilla oli syntyjään olemattomat tissit ja kaikki saivat rippi – tai muuksi lahjaksi muovitissit. Luonnostaan rintavana tissittömyyden tuskaa on vaikea ymmärtää, monesti toivoo että omat olisi pienemmät että vaatteet istuisi paremmin, monet yläosat kun on suunniteltu ”laudoille”. Ja puhun nyt vaan ihan d-kupista enkä suuremmasta.  Possullahan tissit meni tietenkin överiksi, muistelenko oikein että tissiahneus tuli ja niitä piti vielä suurentaakin, vai sotkenko nyt johonkin toiseen barbiin? Tuloksena on nyt kuitenkin kapseloituneet jättiriipparit, eli yksi kadehtimisen syy, myös.