Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 324

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 324 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 324

#395131 Ilmoita asiaton viesti
Tuonelan lähetti
Participant

1)
”Mikä on kristinuskon osuus Telluksella?
Kristiinusko on maailman suurin uskonto, jolla on noin 2,4 miljardia kannattajaa. Kristittyjä on enemmän kuin minkään muun uskonnon kannattajia, ja he muodostavat noin 31,5 % maailman väestöstä.”
VAIN 31,5%
2)
”Tarkkaa lukumäärää kristinuskojen kannattajista maailmassa on vaikea antaa, koska tilastotiedot voivat vaihdella ja muuttua ajan myötä. Kristinusko on kuitenkin yksi maailman suurimmista uskonnoista, ja sen kannattajia on runsaasti eri puolilla maailmaa.
Kristinuskon kannattajien osuus maailman väestöstä on suuri, ja se on jakautunut eri kirkkokuntiin ja suuntauksiin. Suurimpiin kristillisiin kirkkokuntiin kuuluvat katolilaisuus, protestanttisuus ja ortodoksisuus. Kristinusko on vaikuttanut voimakkaasti maailman kulttuureihin, yhteiskuntiin ja historiaan.
Maailmanlaajuisesti uskontojen jakautuma on monimutkainen, ja muihin suuriin uskontoihin, kuten islam, hindulaisuus ja buddhalaisuus, liittyy myös merkittäviä uskonnollisia yhteisöjä. Kristinuskon suuruus ja vaikutus voivat vaihdella eri alueilla, ja paikalliset uskonnolliset perinteet ja käytännöt voivat olla hyvin monimuotoisia.
Yleisesti ottaen kristinusko on yksi merkittävimmistä uskonnoista maailmassa, ja sen kannattajien määrä on suuri Telluksella eli Maalla.”
3)

Mikä on itämaisten aasialaisten  uskontojen määrä Telluksella?

Itämaisten aasialaisten uskontojen määrä Telluksella on noin 1,7 miljardia. Tämä on noin 22,5 % maailman väestöstä.
Itämaisiin aasialaisiin uskontoihin kuuluvat muun muassa seuraavat:
Hindulaisuus on maailman toiseksi suurin uskonto, jolla on noin 1,2 miljardia kannattajaa. Hindulaisuus on peräisin Intiasta, ja se perustuu Veda-kirjoihin. Hindujen mukaan on olemassa monia jumalia ja jumalattaria, ja kaikki ovat yhtä Jumalaa.

Buddhalaisuus on maailman kolmanneksi suurin uskonto, jolla on noin 500 miljoonaa kannattajaa. Buddhalaisuus on peräisin Intiasta, ja se perustuu Buddha Gautaman opetuksiin. Buddhalaiset uskovat, että kärsimys on elämän olennainen osa, ja että sen voi lopettaa saavuttamalla valaistumisen.

Konfutsianismi on kiinalainen filosofinen järjestelmä, jota usein pidetään uskontona. Konfutsianistit uskovat, että ihmiset voivat saavuttaa hyvän elämän noudattamalla viisaiden esi-isiensä opetuksia.

Taolaisuus on kiinalainen uskonto, joka perustuu Lao-Tsen opetuksiin. Taolaiset uskovat, että totuus on yksinkertainen ja että ihmiset voivat saavuttaa onnellisuuden eläen harmoniassa Taon kanssa, joka on kaikkien asioiden perusvoima.

Shintolaisuus on japanilainen uskonto, joka perustuu japanilaiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Shintolaiset uskovat, että kaikki on pyhää, ja että ihmiset voivat saavuttaa onnellisuuden kunnioittamalla luontoa ja jumaluuksia.

Itämaiset aasialaiset uskonnot ovat merkittävä osa maailman uskonnollista maisemaa. Ne ovat vaikuttaneet kulttuuriin, taiteeseen, musiikkiin, kirjallisuuteen ja yhteiskuntaan Aasiassa ja laajemminkin maailmassa.
4)
”Paljonko ateisteja on Telluksella?
Ateistien määrä Telluksella on noin 1,1 miljardia. Tämä on noin 15,5 % maailman väestöstä.”
Kannattaa opiskella prosenttilaskua.