Reply To: Luontaistuotteet ISO HUIJAUS

Home Forums Terveys-Hymy Luontaistuotteet ISO HUIJAUS Reply To: Luontaistuotteet ISO HUIJAUS

#21765 Ilmoita asiaton viesti
aito skeptikko
Member

skeps:

Glukosamiinivalmisteilla ei ole todettu olevan riittävää kliinistä vaikutusta nivelvaivoissa. Siksi ne eivät enää kuuluu Kelan korvaamiin lääkkeisiin. Haittaakaan niistä ei ilmeisesti ole, joten jos niitä haluaa kättää, niin se on enemmän uskon asia.

Lääketiede kehittyy ja entiset totuudet kumotaan. Uskomuslääkinnässä sen sijaan nojaudutaan kivanhoihinkin oppeihin, jotka nykytieteen valossa ovat todellakin vain luuloja ja uskomuksia.

Asiallista tietoa saa aika kansantajuisesti esim. Hyvä Terveys -lehdestä (Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin julkaisu) – viikkolehtien keskustelupalstojen "asiantuntijat" kertoilevat lähinnä perimätietoa ja omia subjektiivisia kokemuksiaan. Niillä ei valitettavasti ole todistusarvoa.

Skepsiksen kannattaisi olla aidosti skeptinen, eikä uskoa sokeasti mitä ns. virallinen taho syytää muka totuuksina.

Näiden henkilöiden oppi-isinä ovat toimineet lääketehtaiden edustajat opettaen kuinka hienoja tuloksia heidän tekemillä lääkkeillä on saatu, heidän rahoittamissaan tutkimuksissa.

On aivan turha vedota ”tutkimuksiin”, kun et niiden taustoista, siis rahoittajista, osallistuvien tutkijoiden taustoista ja intresseistä kuitenkaan kykene mitään tietämään. Tällöin olet yhtä hataralla pohjalla liikkeellä, kuin kuka tahansa muukin mainoksia kuunnellut taho.

Pitää ymmärtää, että markkinointia tapahtuu muutakin reittiä, kuin suoranaisten mainosten kautta.

Se tiedetään että lääketehtaat ovat takavuosina mm. kolesterolilääketutkimuksissa hääränneet suoranaisina tutkimuksen rahoittajina ja lopullisina julkaisu kontrolleina.

Eivätkä keinot ole lääketehtailta siihen loppuneet, lääkereiden kouluttaminen ja heihin suhdeverkoston luominen takasi varsinkin takavuosina varman menekin ja ”kysynnän” tuotteille.

Varmasti huomasit taannoin tieotusvälineissä pyörinen kampanjan, jossa tyytyväisiä asiakkaita pyydettiin lähettämän kiitos lääkärillesi ja tämän välittäjänä toimi eräs lääketehdas.

Psykologisen taitava tapa linkittää lääkäreiden ja asiakkaiden sympatiat lääketehtaalle. Myöhemmin samanlainen kampanja taisi vielä ilmetä, lähetä kiitos apteekillesi muodossa.

Apteekithan nykyään vaikuttavat vahvasti minkä lääketehtaan valmistetta asiakas lopulta saa.

Näissä asioissa ei ole yhtään autuasta ja ”synnitöntä” osapuolta, vain raha on joka määrittelee mitä nykyaikainen ihminen on tarvitsevinaan.

Jokaisen kannattaa käyttää harkinnassa tervettä järkeä, eikä uskoa sokeasti mitä joku hienolla koulutustittelillä varustettu henkilö sanoo.