Reply To: Happo-emästasapaino kuntoon

Home Forums Terveys-Hymy Happo-emästasapaino kuntoon Reply To: Happo-emästasapaino kuntoon

#21657 Ilmoita asiaton viesti
ll
Member

Voi tuota tietämätöntä. Maallikoiden käsitykset aineenvaihdunnasta perustuvat ilmeisesti vain näihin kaiken alan asiantuntijoiden uskomuksiin. Ei happo-emästasapainoa tarvitse "hoitaa" yhtään mitenkään ellei kysymys todella ole tutkitusta valtimoveren asidoosista tai alkaloosista. Se selviää kyllä laboratoriokokeissa mutta niitäkään ei tarvitse juosta otattamaan omin päin. Lääkäri tekee diagnoosin – älä luota naapurin todennäköisesti kyseenalaisiin neuvoihin.

Todellinen happo-emästasapainon häiriö on hoidettava muilla konsteilla kuin tupakasta luopumalla.

Hymyhuulet:

Artikkeli TerveysHymyssä 10/2010, sivulla 10-11 vaikutti minuun siten, että ajattelin, tässäkö on se ponnahduslauta, se "pikkuapulainen" joka auttaa vaivoihini?

Millainen olen? Miten nyt täytän kehoni tarpeet?

Aloitan aamuni aamuyöllä, koska herään tahtomattani jo ennen neljää, n. 6 kupillisella maitokahvia. Niiden seuraksi polttelen tupakkaa, varmaankin 5-6 menee ihan huomaamatta. Harvoin saan kostutettua suutani vesilasillisella, saati, että joisin sitä kahvin seurana laimentaakseni "happohyökkäystä". Ei närästä, mikä on ihmeellistä! Päivän aikana juon vielä lisää maitokahvia 2-3 mukillista. Ja tupakkaa kuluu pitkin päivää reilu puoli askia. Vettä juon yleensä 1-2 lasillista, jos satun muistamaan. Punainen maito ja ruisleipä on himoni iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Arvatkaa, millaiselta tuntuu mahalaukussa aamuisin? Olen kaikkiruokainen, syön kasviksia, lihaa ja kalaa. Mietoja alkoholijuomia käytän myös runsaasti silloin tällöin, 3-4 kertaa kuussa, eli pari pulloa viiniä illassa rentouttaa!! En juurikaan käy ulkoilemassa, ehkä kerran viikossa. Työni on jalkojen päällä oloa ja liikkumista, sisätiloissa.

Seuraukset: selluliittia, sitä on leuan alta alkaen aina käsivarsiin ja reisiin asti, jäykisteleviä niveliä, henkeä ahdistaa. Sanoisin olevani lievästi ylipainoinen eli 79kg/168cm, ikä 59.

Jos nyt aloittaisin hoitamaan kehoni happo-emäs -tasapainoa, niin mietin vain, onnistunko jättämään kahvin ja tupakan samalla pois, koska ne ovat pahimmat ja eniten ehkä elimistöäni rasittavat "lisäaineet". Ja muutenkin niiden käyttöä suositellaan jättämään kuurin ajaksi. Alkoholin suhteen pidättäytyminen on helppoa, vaikka joku voisi epäillä. Mutta viinin rentouttavan vaikutuksen sijaan toivoisin saavani pirteyttä, jota itseasiassa olen näistä kolmesta hakenut eli kahvista, tupakasta ja humaltumisesta silloin tällöin, kuitenkaan oikeasti onnistumatta!

Olisi mielenkiintoista saada kommentteja tähän kirjoitukseeni. Palaan asiaan vielä tänään kunhan töiltäni ehdin. En ole kovin pitkäjänteinen näissä keskusteluissa, mutta jos aihetta on niin saatan olla aktiivisestikin mukana ja kertoa kokemuksestani … jos alan kokeilla näillä pH-balance -jauheilla.