Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 125

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 125 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 125

#36314 Ilmoita asiaton viesti
Pannahinen
Member

Haley:

U.M. Metus:

Tunkeron kanssahan ei oikeasti pysty keskustelemaan yhtään mistään aiheesta. Hänellä se tietämys ja jo pelkkä yleissivistys on niin olematonta, ettei keskustelusta tule mitään.

Jotain lehtileikkeitä ehkä jaksanut lukea puolella silmällä tai kuunnella hurmoshenkisiä julistuksia juutubesta ja niillä vähäisillä/olemattomilla tiedoilla lähtee sitten väittelemään viisaampiensa kanssa. Siksi oli varmaan ex-aviomiesehdokkaankin kanssa kiellettyjen keskusteluaiheiden listalla kaikki ne, joista Tunkero ei pysty kykenemään mitään kunnon argumentointia saamaan aikaan.

Sama on näkynyt nettikommenteissa: jos joku on alkanut 'keskustelemaan' Tunkeron kanssa ja juttu edennyt niinkin pitkälle, että pitäisi jo olla jotain oikeaa tietoa, on Tunkero heti 'ollut väsynyt, eikä nyt jaksa keskustella' tai muuten vaan lakannut kommentoimasta.

Puhumattakaan nyt siitä, että olisi eri mieltä kuin Tunkero.

Se on jo syy, ettei Tunkero 'jaksa'.

Jos kiinnostuksen kohteet on jotain HelloKittyä, nuudelitukkaa, huultentäytettä tai hallelujaa, niin hohhoijaa….

Kun ei ole älliä, eikä sivistystä, niin minkäs mahtaa.

Tämä lienee aivan totta. Kun ei ole tietopohjaa tai sivistystä, on varmasti melkoisen raskas keskustelukumppani.

[…] jos henkilöt A ja B juttelee ja A huomaa, että B:n sivistyksen taso on aivan olematon ja vuorovaikutustaidot lähellä nollaa, A:lle tulee sellainen olo, että olisi jopa "väärin" esim. väitellä henkilön kanssa, joka selvästi ei sivistyksen tasolla kohtaa vaikka nyt toista samanikäistä mutta elämässään jonkin verran jo tavoitteita saavuttanutta henkilöä. Se ei edes ole oikein haastaa sellaista ihmistä, joka ei vaan pysty. Ystävällismielinen myötäily lienee monelle se ratkaisu ja kunnon keskustelut jätetään vuorovaikutustaidoissaan ja sivistyksessään lähelle omaa tasoa tuleville henkilöille.

Siksi Tuksulle usein voi jäädä olo, että voittaa (kuinka naiivi ilmaisu tuo onkaan mut sitähän hän on joskus käyttänyt) jonkin pienen väittelyn, kun tosiasassa keskustelukumppani luovuttaa, kun ei ole oikein jankata ihmisen kanssa, joka on sivistyksen ja tietopohjan suhteen niin kaukana normaalista 40 vuoden rajapyykkiä lähestyvästä ihmisestä. […]

Todella hyviä huomioita! Muistan itsekin Tuksun usein kehuneen sitä miten muka "voitti" jonkun väittelyn, ja noin siinä on varmaan monien kanssa käynyt kuten Haley analysoi.

Velli sen sijaan ei (mahdollisesta Aspergerista tai muusta sosiaalisen älyn vajeesta johtuen?) ole hoksannut hienovaraisen myötäilyn voivan joskus säästää kaikkien hermoja. Tänne kopioiduissa fb-keskusteluissa Velli on joskus väläytellyt ihan fiksujakin mm. uskontokriittisiä ajatuksia, mutta kun Tuksulta puuttuu täysin kyky niitä ymmärtää ja keskustella asiallisesti, niin Velli kaivaa vaan kerta toisensa perään verta nenästään jatkamalla turhaan omien mielipiteidensä perustelua.