Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 125

Home Forums Julkkikset Johanna Tukiainen Vol. 125 Reply To: Johanna Tukiainen Vol. 125

#36400 Ilmoita asiaton viesti
Pannahinen
Member

Ennen sanottiin, ettei mikään ole niin vanha kuin eilinen sanomalehti, nykypäivän vastine tuolle taitaisi olla eilinen fb-päivitys tai tunnintakainen twiitti. Helatorstain huviksi päätin silti nostaa esiin vielä seuraavanlaisen yksityiskohdan viime kuulta:

"[…] paholainenhan on jo täällä; mm. Ekumenia on kokonaan pahasta keksitty juttu, mutta sanon, että konkreettisesti hän on kohta kulman takana, mm. sotien muodossa." (Tuksu fb:ssa 25.4.)

Tiedämme, että Tuksun ajattelussa ja toiminnassa on yleisesti ottaen kaikki päin persettä, eli sinänsä toki sopii kuvaan myös tuo älyvapaa ekumeniafobia. Harvinaisen typerää kumminkin. Pappamurattikohan dotherin päähän on tuonkin vainoharhaisen opin ujuttanut… Tukiaaninen ajattelutapa tuntuu olevan, että (a) kaikki muut kuin Raamatun v. 1938 suomennokseen Markku Tukiaisen tulkinnalla uskovat ovat (joko suoraan tai illuminaatin kautta) "paholaisesta", ja (b) ekumenia edistää tuon sarvipäisen satuolennon soluttautumista suoraan jokapaikkaan mm. sotia lietsomaan.

Itse ajattelen, että jos kirkkojen toiminnassa jotain kannatettavaa on, niin ainakin kaikki pyrkimykset ekumeniaan ja laajemminkin uskontojen väliseen kanssakäymiseen. Miten se muka maailmanrauhaa edistää, jos eri uskonnot ja samankin uskonnon eri kirkot kaivautuvat vain omiin poteroihinsa saarnaamaan omaa oikeassaoloaan kaikkiin muihin nähden, ja kieltäydytään edes keskustelemasta vähänkään toisella tapaa uskovien kanssa?! En väitä tietäväni mistään kirkkoasioista paljoakaan, mutta esim. Helsingin piispa Irja Askolaa voi ihmisenä kyllä uskonnotonkin arvostaa. Askolan pulju (Suomen ev.lut. kirkko siis) nyt lienee kaikkiaankin suhteellisen ekumeniamielinen – ainakin ko. piispa itse sitä on, siitä kertoo myös hänen opiskelu- ja työhistoriansa eri maista.

Jokohan siis kohta kuullaan Tuksun suusta, että ekumeniaa edistävä piispa on harhaoppinen paholaisen kätyri ja johtaa suomalaiset kadotukseen…? Eräs Lalli aikoinaan surmasi Suomessa yhden piispan, päivitetty versio tästä olisi että Lallin exä teilasi piispan somessa 😀 (Lisäksihän Askola suhtautuu suopeasti homoavioliittoihin – seikka, joka kai jo yksistäänkin riittäisi tekemään hänestä Tukiais-tulkinnoilla pahimman luokan kerettiläisen.)

Ja mitä tulee Tuksun ja Vellin kiistaan Jumalasta ja Allahista, niin sehän nyt on varsin yleinen ja laajalti hyväksytty näkemys, että kaikkien abrahamilaisten uskontojen jumalat ovat yksi ja sama (ihmisen keksimä) olento, jota juutalaiset, kristityt ja muslimit vain kutsuvat eri nimillä. Tasan sama Abraham-niminen tyyppihän niillä kaikilla seikkailee pyhissä teksteissään, ja sen Abrahamin (kenties sienipäissään hallusinoima) taivaallinen Herra. Velli oli kommenteissaan ihan oikeassa, turhaa ja masokistista tosin oli ruveta sitä Tuksulle selittämään.