Reply To: JTuk – Suomi – JTuk -onlinesanakirja

Home Forums Julkkikset JTuk – Suomi – JTuk -onlinesanakirja Reply To: JTuk – Suomi – JTuk -onlinesanakirja

#34120 Ilmoita asiaton viesti
GLAMydiaDOLL
Member

Kateus: (dollsismi) Ihmisen kokema negatiivinen tunne, jonka aiheuttavat mm. julkisuuteen jatkuvasti pyrkivän henkilön paino, kouluttamattomuus, matala tulotaso, hiuslisäke, rintaimplatit, kalliiksi mainostetut kengät, laukut ja BetseyJohnsonit. Kateus aiheuttaa mm. kalojen katoamista vedestä, kirjoitusvirheitä, tuulipukuun pukeutumista ja kokijallaan vastustamattoman halun mennä lähikapakkaan str– jakamaan nimikirjoituksia. -"Sari on tosi kade. Hän on juristi, naimisissa ja perheellinen, mutta ei osaa jakaa nimikirjoituksia, jolloin hän ei vaan voi olla tyytyväinen elämäänsä".

Nimikirjoitustenjakaja: (dollsismi) henkilö, joka työkseen kuljeskelee lähiökuppiloissa iltaisin "kammaten" hiuksiaan käsillään vähäpukeisena. Yleensä nimikirjoitusten jako päättyy jakajan alastomuuteen nimikirjoituksen jakotilaisuuden lopussa. -"Voi ei, Mirkku joi taas yhden liikaa ja melkein alkoi jakamaan nimikirjoituksia Hotelli Vantaan baarin pöydällä!"

Sponsori: (dollsismi) Useimmiten keski-iän ohittanut miespuolinen setähenkilö, joka ilman mitään vastapalveluksia tukee nimikirjoitusten jakajaa taloudellisesti, ostelee hänelle minkkuturkkeja, luputiineja ja Afrikanmatkoja vain silkasta filantropiasta. -"Maikki löysi uuden sponsorin ja vanha sai jäädä nuolemaan näppejään."

Lähiövalas/tuulipukuvalas: (dollsismi) Naispuolinen henkilö, joka asuu lähiössä ja on töissä, parisuhteessa ja kenties perheellinen. Lähiövalas pukeutuu aina tuulipukuun ja hänet tunnistaakin laajasta tuulipukuvalikoimasta lähiöasuntonsa vaatekaapissa. Lähiövalas on kateellinen, sillä hän vain luulee olevansa onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, mutta ei tajua loppujen lopuksi haluavansa ennemmin jakaa nimikirjoituksia lähiökuppiloissa – tämä sisäinen konflikti aiheuttaa myös kateutta . Lähiövalas ei käytä meikkiä tai huolehdi hiuksistaan, mutta rakastaa laittaa jalkaansa korkokengät, sillä ne sopivat hänen mielestään tuulipuvun kanssa. -"Taas ne lähiövalaat on kateellisia tuulipuvuissaan"

Ulosteiset kalsarit: (dollsismi) Avioliiton ja pitkän parisuhteen keskeinen elementti. Parisuhteessa elävä mieshenkilö menettää hiljalleen ulosteen pidätyskyvyn, varsinkin maatessaan kotona lähiössä lähiövalaan kanssa hankitun kodin sohvalla. Tästä johtuen lähiövalas viettää kaiken liikenevän vapaa-aikansa pesten kumppaninsa ulosteisia kalsareita, useimmiten vielä käsin. -"Kaarina luuli menneensä naimisiin sivistyneen miehen kanssa, mutta heti papin aamenen jälkeen mies alkoi makaamaan sohvalla paskat housussa".

Työ: (dollsismi) Työhön kiteytyy kaikki maailman pahuus ja ikävät asiat. Työtä tekevän ihmisen arki ja elämä yleensä on harmaata ja ikävää. Vakituiset tulot ja tieto niiden suuruudesta on äärettömän tylsää ja harmaata. Töihin pitää myös herätä liian aikaisin ja se rajoittaa nimikirjoitusten jakamista ja opiskelua (eli glamourelämää) turhaan, joten sitä ei kannata missään nimessä tehdä. Yleisimmin työtä joudutaan tekemään joko harmaassa konttorissa tai Siwan kassalla. Yksi työn tekemisen ikävimmistä sivuvuaikutuksista on lähiövalaaksi muuttumisen suuri riski. -"Voi ei, minulle tarjottiin työtä ja joudun ottamaan sen vastaan, kun sponsori jätti! Elämästäni tulee harmaata ja ikävää – toivottavasti minusta ei sentään tule lähiövalasta!".

Turkisten vastustaminen: (aate) Turkisten vastustamista luullaan usein erheellisesti aatteeksi, jonka omaava henkilö ei osta turkistuotteita, pukeudu niihin, tai hyväksy eläinten turkisten käyttöä missään muodossa. Turkisten vastustajan oletetaan vastustavan turhamaista halua pukeutua kuolleeseen eläimeen, joka on viettänyt lyhyen elämänsä ahtaassa häkissä ja sen jälkeen kokenut kivuliaan kuoleman vain luovuttaakseen nahkansa vaateteollisuudelle. Väärinkäsityksen sijaan turkisten vastustaja sanoo vastustavansa kaikkea edellä mainittua, mutta oikeasti ei tunne mitään tuskaa turkisten ostamisesta, mainostamisesta ja pukemisesta. -"Voi kamalaa, kun ne pikkuiset minkit joutuvat kärsimään koko elämänsä vain luovuttaakseen nahkansa, miten sellaista voidaan tehdä elävälle olennolle? Mut hei, tuossa on ihku minkkuturkki myynnissä, mä haluunhaluunhaluun sellaisen ja ostan sen sponsorin avulla!"

Huom! Kaipaisin Dollsisimin maistereilta apua mm. minkkuturkin, kakluunin, Miamin hotellin kaiteen, genuiinin ja luputiinujen selittämiseen!